Amfilohije nije podržao Nikolića

Mitropolit crnogorsko-prmorski Amfilohije nije podržao štrajk glađu i žeđu lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića. Mitropolit je pozvao Nikolića da pronađe "adekvatniji način za ostvarivanje političkih ciljeva".

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nije podržao štrajk glađu i žeđu lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

"Mitropolit Amfilohije, u telefonskom razgovoru sa Nikolićem, još dok je bio u Skupštini, samo je izrazio brigu za njegovo zdravlje i molitvenu želju da iznađe neki drugi, adekvatniji način za ostvarivanje svojih političkih ciljeva", navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske koje prenosi novinska agencija Beta.

Navodi se da je ta "briga o zdravlju svog dugogodišnjeg prijatelja i poznanika bila i ostala jedini razlog mitropolitovog razgovora i stajanja na stranu Nikolića".

"Evanđelski metod crkve je oduvek bio i ostao post i molitva u borbi protiv ličnih i uopšte ljudskih iskušenja i zala, a nikada bilo kakav samoubilački štrajk glađu", navodi se u saopštenju.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je juče, na konferenciji za novinare, rekao da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u svojoj izjavi stao na stranu Nikolića.

"Mi očekujemo neke drugačije tonove iz Srpske pravoslavne crkve, pa ćemo videti kako će biti", kazao je Vučić.

broj komentara 0 pošalji komentar