Читај ми!

Nikolić na infuziji

Lider SNS-a Tomislav Nikolić počeo da prima infuziju. Nikolić rekao da nastavlja štrajk glađu i žeđu i da će se u četvrtak pričestiti.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić počeo je da prima infuziju. Kako su rekli lekari koji prate njegovo zdravstveno stanje, Nikoliću su kroz infuziju dati elektroliti, jer su pojedini organi zbog dehidratacije počeli da mu otkazuju.

"Laboratorijski nalazi Nikolića, ukazuju na početak popuštanja pojedinih organa i organskih sistema", rekla je lekar Beogradskog kliničko-bolničkog centra Tanja Stančić Milojević. Ona nije precizirala o kojim je organima reč, jer bi time, kako je rekla, prekršila lekarsku etiku.

"Infuzija je u toku, koordinira se neophodna terapija koja treba da spreči teške komplikacije uzrokovane teškom dehidratacijom, koja može da bude fatalna po život", rekla je Stančić Milojević.

Ona je dodala da se Nikolićevo zdravstveno stanje kontinuirano prati i da lekari nastoje da ga stabilizuju. "Teško nam je, jer Nikolić i dalje odbija unos hrane i tečnosti i ne prihvata naše savete da prekine štrajk", rekla je Stančić Milojević.

Ona je dodala da će sutra konzilijum razmotriti mogućnost da se Nikoliću uvede parenteralna terapija, odnosno, pojasnila je, da se hranljive materije nadoknade putem venske krvi.

Doktor Stančić Milojević smatra da se njegovo stanje pogoršava, iako je reč o zdravom čoveku bez hroničnih bolesti. "Nikolić je svestan i lekari, dok god je to tako, ne mogu da ga nateraju da sam uzme hranu i vodu", dodala je ona.

Nikolić: Nastavljam štrajk 

Lider naprednjaka je ranije danas izjavio da nastavlja štrajk glađu i žeđu i najavio da će se u četvrtak pričestiti.

"Spreman sam da nastavim sa štrajkom koliko god je potrebno da Srbija postane normalna zemlja", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi Beogradskog kliničko-bolničkog centra.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ga neko ubedi da prekine štrajk, Nikolić je rekao da njegova porodica za sada to nije uspela i da nema nikog bližeg od njih.

Nikolić je rekao da moli patrijarha Irineja da mu oprosti, ako ga nije dobro razumeo, zato što ne pokušava da se ubije. "Ovo doživaljavam kao malo rigorozniji post i u četvrtak ću se pričestiti", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je rekao i da se nada da će narednih dana rešiti sve "nedoumice i nesuglasice sa Srpskom pravoslavnom crkvom".

Upitan šta mu je rekao Milan Beko, koji ga je juče posetio, Nikolić je rekao da ga je ovih dana posetilo oko 200 ljudi, među kojima i Beko, kako je rekao, njegov stari prijatelj koga nije video godinu dana.

Nikolić je rekao da ga je od predstavnika vlasti posetio samo ministar zdravlja Zoran Stanković.

Tomislav Nikolić je zahvalio novinarima što prate njegovu borbu i odricanje od hrane i vode i rekao da očekuje da će se taj problem "rešiti tako da niko više ne bude gladan i žedan u Srbiji", a da ni on više ne bude gladan i žedan.

Nikolića je danas posetila i članica Upravnog odbora Pokreta snaga Srbije Milanka Karić.

Protesti podrške

U pojedinim gradovima danas su održani skupovi podrške lideru SNS-a. Naprednjaci su se okupili u Smederevu, Jagodini, Valjevu, Zrenjaninu, Užicu, Kraljevu, Leskovcu, Novom Sadu, Boru, Pančevu, Vranju, Pirotu...

Na tim skupovima zatraženo je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Nikolić je u subotu započeo štrajk glađu i žeđu, zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora, a iste večeri je iz zgrade Doma Narodne skupštine, pošto mu je pozlilo, prevezen u Beogradski kliničko-bolnički centar.

Број коментара 125

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво