Читај ми!

Nikolićevo stanje zabrinjavajuće

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić kaže da ne odustaje od štrajka. Lekari ocenili da je Nikolićevo stanje zabrinjavajuće. Nikolića obišao i vladika bački Irinej.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, koji od subote štrajkuje glađu i žeđu, izjavio je da "nema nikakvih dilema" i da ne odustaje od protesta.

Nikolić je rekao da mu je žao što se neki ljudi usuđuju da kažu da ne štrajkuje glađu i žeđu, ocenjujući da to više govori o njima samima.

"Nisam u ovo ušao da bih se igrao sa Srbijom, sa sobom, sa porodicom i sa decom. Bolje bi bilo da ćute nego da tako govore", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da se oseća relativno dobro, da ga je prošla glavobolja, ali da ima probleme sa želucem.

Prema njegovim rečima, doktori su pokušali da ga ubede da prekine štrajk i oni su "jedini koji to čine".

Nikolić je rekao da predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić ne mora više da ga obilazi, već da je dovoljno samo da mu se javno obrati.

Lider naprednjaka rekao je i da do sada nije direktno dobio poruku patrijarha Irineja da treba da prekine štrajk, ali da očekuje da bi tu poruku tokom dana neko mogao da mu prenese.

U međuvremenu, u posetu Nikoliću došao je vladika bački Irinej.

Iako vladika Irinej nije želeo da daje nikakve izjave, agencija FoNet u crkvenim krugovima saznaje da je u "duhovnom i ličnom razgovoru zamolio Tomislava Nikolića da ne narušava svoje zdravlje".

Kako se navodi u istim izvorima, vladika Irinej je preneo Nikoliću da je on svima, a pogotovo svojoj porodici, potrebniji zdrav.

Patrijarh srpski Irinej izjavio je za agenciju Beta da štrajk Nikolića nije u duhu pravoslavne vere.

Tokom večeri biznismen Milan Beko, takođe, je posetio Tomislava Nikolića.

Prethodne noći, lidera naprednjaka posetio je ministar zdravlja Zoran Stanković i rekao da je pravo i obaveza lekara da preduzme potrebnu terapiju i protiv volje pacijenta, ako mu je život ugrožen.

"Dok je pacijent svestan i može samostalno da odlučuje, ima pravo da odbije predloženi medicinski tretman. Takvu odluku potpisuje i to se odlaže u njegov medicinski karton", rekao je Stanković.

Nikolić je u subotu započeo štrajk glađu i žeđu zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora, a sinoć je iz zgrade Doma Narodne skupštine, pošto mu je pozlilo, prebačen u Beogradski KBC.

Број коментара 170

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво