Vučić upozorava DS

Zdravstveno stanje Tomislava Nikolića će se pogoršati, rekao zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić i poručio vlastima "da se ne igraju sa narodom i građanima Srbije". U ponedeljak novi protest naprednjaka, najavljuje Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je vlastima da se "ne igraju sa narodom i građanima Srbije" i predvideo da će se zdravstveno stanje lidera SNS Tomislava Nikolića, koji štrajkuje glađu i žeđu, ozbiljno pogoršavati.

Vučić je na konferenciji za novinare naprednjaka podsetio da je istekao 30. sat od Nikolić ne uzima hranu i vodu i pozvao vlasti "da se ne igraju sa narodom i građanima Srbije", prenosi Fonet.

Zamenik predsednika naprednjaka je upozorio da je pitanje koliko će SNS uspeti da pod apsolutnom kontrolom drži "narodni gnev". Vučić je najavio da će SNS u ponedeljak, 18. aprila, najverovatnije u popodnevnim časovima, organizovati proteste "protiv režima Borisa Tadića".

"Mi se nećemo umiriti, ne zbog toga što su nam potrebne njihove fotelje, pobedićemo ih i ako izbori budu u maju, već zato što su Srbiji potrebni izbori i promene", rekao je Vučić.

On je u više navrata citirao ubijenog premijera Zorana Đinđića, koji je, kako je Vučić rekao, u novembru 1996. sa liderima koalicije "Zajedno" godine stupio u štrajk glađu zbog krađe glasova na lokalnim izborima.

Aleksandar Vučić je pročitao i Đinđićevu izjavu iz maja 2000. godine za tadašnji Radio B292, u kojoj je Đinđić pozvao na građansku neposlušnost i razne vidove protesta da bi se slomio režim Slobodana Miloševića.

Dalje akcije naprednjaka

Na pitanje kakve su dalje akcije koje SNS namerava da preduzme, Vučić je rekao da će se "ići po citatima Zorana Đinđića".

"Nećemo izazivati nikakvo nasilje, kao što su oni izazivali, ali u jednom delu ćemo ići po citatima Zorana Đinđića. Sve onako kako je on govorio, tako ćemo i mi preduzeti neke od tih akcija", objasnio je Vučić.

Na opasku novinara da su lideri koalicije "Zajedno" štrajkovali glađu, jer Miloševićev režim nije želeo da prizna narodnu volju, a da Nikolić štrajkom "kao da ucenjuje vlast", Vučić je odgovorio da se Đinđić borio "da sedne u fotelju gradonačelnika, a Nikolić se bori za Srbiju".

Upitan kako bi SNS, da je na vlasti, reagovala da neko iz opozicije štrajkuje glađu, zahtevajući izbore, Vučić je odgovorio da bi SNS zamolila da se sa štrajkom sačeka tri godine da bi se videli rezultati rada vlasti SNS.

"Ako rezultati izostanu, SNS bi sigurno pristala na vanredne izbore", rekao je Vučić.

"Međutim, kada bi sad neko od ministara - Dinkić, Đelić, Milosavljević, štrajkovao glađu sa zahtevom da Vlada opstane do kraja mandata, ja bih mu rekao - samo napred, majstore", napomenuo je Vučić.

Zamenik predsednika naprednjaka je ocenio da su se već pokazali dometi mitinga i opozicione borbe SNS, dodajući da su neke stvari urađene bolje nego ikada.

"Pokazalo se da je vlast bahata i osiona, da nema nijedan odgovor ni za opoziciju, ni za građane, i da ima užasan strah od izbora i narodne volje", zaključio je Vučić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво