(Pred)izborna nadmudrivanja

Miting naprednjaka trajaće jedan dan i tada će se znati datum održavanja izbora, uveren je Tomislav Nikolić. Demokrate poručuju da je igra oko raspisivanja izbora neprimerena vremenu u kojem se Srbija nalazi.

Miting SNS-a zakazan za subotu, biće završen istog dana, poručuje lider naprednjaka Tomislav Nikolić, uveren da će tada znati datum izbora. Nikolić tvrdi da će vlast prihvatiti njihovu ponudu.

Nikolić je rekao da će miting biti održan i završen u subotu, ali je odbio da kaže kakva će biti ponuda SNS-a, na koju će, kako je rekao, vlast morati da reaguje.

"Zaista ćemo učiniti nešto na šta vlast neće moći da ostane nema", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je rekao da će se miting svakako održati, ali je samo pitanje da li će to biti miting na kome se objavljuje dogovor ili miting koji će da se okupi bez dogovora i koji će morati sam da rešava.

Nikolić kaže da susret sa Tadićem ne mora da bude u četiri oka i da mu ne bi smetalo ni da se okupi čitava Demokratska stranka. Kod predsednika će otići, kako kaže, ako ga Tadić pozove da se dogovore o datumu glasanja.

Igra rebusa 

Istovremeno, demokrate poručuju da se o raspisivanju izbora ne mogu dogovoriti dva čoveka, već da postoji jasna procedura raspisivanja izbora. Demokrate savetuju Nikoliću da se "više bavi drugim stvarima".

"Svako ko tvrdi da mu je stalo da Srbija dobije status kandidata trebalo bi da se bavi time šta je to što on nudi da bi Srbija to postala, i da bi Srbija, nakon izbora, kada god oni budu, bila zemlja koja je bolje uređena i bliža Evropi", rekla je Nada Kolundžija iz DS-a.

Nada Kolundžija kaže da se do takve pozicije ne dolazi "igrom rebusa gde naprednjaci kažu jedan broj, a demokrate drugi".

Posle konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova predsednica parlamenta smatra da je datum održavanja parlamentarnih izbora marginalna tema.

"Da li će izbori biti u decembru ili na proleće, stvar je dogovora ili procene. Na sastanku smo konstatovali da imamo mnogo važnije zadatke kao država ili parlament, nego da se bavimo razlikama od pedesetak dana da li će izbori biti ranije ili kasnije", kaže predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Iz vladajuće kolicije napominju da je licitacija datumom politički izmišljena priča koja ne interesuje građane, dok Nikolić tvrdi da su izbori u ovoj godini zapravo jedini ustupak vlasti građanima.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи