Bezbedno za Putina

Najviši nivo bezbednosti pred sutrašnju posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu. Angažovano 4.000 policajaca. MUP apeluje na građane da koriste vozila gradskog prevoza, kako bi se smanjila gužva u gradu.

Za sutrašnju posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu stepen bezbednosti podignut je na najviši nivo. Za obezbeđenje je angažovano 4.000 policajaca, a u MUP-u apeluju na građane da koriste vozila gradskog saobraćajnog prevoza, kako bi se smanjila gužva u gradu.

O bezbednosti aviona "Iljušin" ruskog premijera Vladimira Putina od ulaska u vazdušni prostor Srbije brinuće srpsko vojno vazduhoplovstvo.

Trasu kretanja obezbeđivaće 4.000 policajaca, za koje će, kažu u MUP-u, s obzirom na iskustvo koje imaju u obezbeđivanju visokih poseta, to biti rutinski zadatak.

"Policija ima izuzetno težak i odgovoran zadatak, ali sam ubeđen da će policija maksimalno odraditi svoj deo posla i da tu neće biti nekih posebnih problema. Mi smo uvek na vezi i sa ruskim prestavnicima i sa našim bezbednosnim službama, tako da u tom delu nema problema", kaže direktor policije Milorad Veljović.

Problem će, kako se očekuje, predstavljati radovi na Gazeli, zbog kojih se i inače, stvara saobraćajna gužva.

"MUP se izvinjava svim građanima ali posete državnika ovog nivoa zahtevaju povećane mere bezbednosti. Građanima predlažem da koriste vozila gradskog prevoza i uklone svoja vozila sa trase kretanja", kaže Slobodan Malešić iz MUP-a Srbije.

Za posetu Putina primenjuju se iste bezbednosne mere kao i za posete Dmitrija Medvedeva, Hilari Klinton i Džozefa Bajdena.

"Ono što nije isto su bezbedosne procene. Ne samo da su u pitanju bezbednosne procene faktora rizika koje se odnose na nestabilnost naše zemlje, nego se rade i bezbednosne procene za faktore koje bi mogle da ugroze i gospodina Putina", navodi Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost.

Trasa kretanja čuva se u tajnosti iz bezbednosnih razloga, ali pošto se zna program posete, ona se može pretpostaviti.

Najviše posla policija će imati na obezbeđivanju fudbalske utakmice između ruskog Zenita i Crvene Zvezde kojoj će kako se očekuje prisustvovati i ruski premijer.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара