Koštunica: Kampanja protiv DSS-a

Skoro tri godine traje svakodnevna kampanja vlasti protiv DSS-a, a u poslednjih mesec dana taj napad, u koji se uključio i specijalni tužilac, dobio je izraz neprikrivene mržnje, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica na sednici Glavnog odbora.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da je cilj neprekidnih napada na tu stranku njeno uništenje i pozvao javnost da na to reaguje.

"Skoro tri godine traje svakodnevna kampanja vlasti protiv DSS-a, a u poslednjih mesec dana taj napad, u koji se uključio i specijalni tužilac, dobio izraz neprikrivene mržnje", istakao je Koštunica na sednici Glavnog odbora stranke.

Koštunica je naveo da je u poslednjih mesec dana napad na DSS u "pojedinim medijima dobio svoj najogoljeniji, najprimitivniji i najbeskrupulozniji izraz neprikrivene mržnje".

Prema njegovim rečima, jedini razlog zašto "režim bez ikakvih obzira napada Demokratsku stranku Srbije jeste naša politika da građanima Srbije govorimo istinu o Kosovu, NATO-u, Evropskoj uniji, neizvesnosti, bedi i siromaštvu u koju je režim gurnuo zemlju".

Prema njegovim rečima, nikakve reforme pravosuđa i nikakvi specijalni tužioci, "neće moći da zaustave vapijuću potrebu Srbije da povrati svoje samopoštovanje i da se ponovo u Beogradu slobodno gaji i razvija slobodna srpska misao".

Lider DSS-a je dodao da "režim na svojoj strani ima stranu podršku i propagandu da EU nema alternativu, a nacionalna inteligencija na svojoj strani ima srpski narod, srpsku tradiciju i srpsku kulturu".

Vreme puno iskušenja

"Došlo je zaista vreme da svako onaj ko zaista drži do Srbije, ko drži do naše tradicije, do slobode naše kulture, treba i mora da podigne svoj glas", rekao je Koštunica.

Koštunica je poručio da "nema druge, nego da se na svakom mestu i u svakoj prilici odmah odgovori na sve uvrede, svaku primitivnu klevetu, svaki napad na Srbiju, da se odomaćio običaj da je onima, koji napadaju zemlju sve dozvoljeno, a onima, koji je brane, osim ćutanja - sve zabranjeno".

"Dok se drugi narodi bore za svoj nacionalni identitet i svoje interese u okviru EU, u Srbiji se mnogi utrkuju ko će pre i brže da obavesti Brisel kako postoji spremnost da se odreknemo od sebe samih i svih naših nacionalnih i državnih interesa, jer tobože Evropska unija nema alternativu", rekao je Koštunica.

Koštunica je zaključio da će vreme koje dolazi biti puno iskušenja, što zahteva neodložan i sveobuhvatan odgovor nacionalne intelektualne javnosti.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво