Nikolić se šalio!

Lider naprednjaka večeras je iznenadio srpsku javnost nudeći, tokom gostovanja na TV Avala, DS-u da zajedno formiraju koalicionu vladu, što su neke agencije i prenele. Tomislav Nikolić se potom oglasio rekavši da je to bilo ironično itonirano.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da će, ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponuditi Demokratskoj stranci da zajedno formiraju koalicionu vladu, prela je agencija Tanjug.

Potom je usledila ispravka. Nikolić je u obraćanju medijima rekao da je ta "koaliciona ponuda" bila ironična.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da ko izgubi na izborima nema šta da traži u vladi. Ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponudićemo Demokratskoj stranci da zajedno formiramo koalicionu vladu, rekao je Nikolić ironično i istakao da ko izgubi na izborima nema šta da traži u vladi.

"Onaj ko danas podržava DS, ne može da bude sutra sa nama", rekao je predsednik SNS gostujući na televiziji Avala i ocenio da se SPS utopio u DS.

Govoreći sa kim bi SNS sarađivao posle izbora, Nikolić je rekao da je razgovarao sa strankama manjina o mogućem formiranju vlade ako bi SNS pobedila i u tom smislu mogućnosti za "preskakanje" DS-a, navodeći da se neće ljutiti ako bi one formirale vladu sa DS ako ta stranka pobedi.

Lider naprednjaka je ocenio da će se G17 povući iz vladajuće koalicije i da će vlada pasti, te da će doći do vanrednih izbora. Što se tiče ostalih vladajućih stranaka, Nikolić kaže da one imaju još malo vremena da se opredele "kako će i s kim će".

Nikolić je napomenuo da se ne razume Demokratsku stranku Srbije jer, kako je naveo, svojim istupima i optužbama na račun SNS-a pomaže DS-u.

"DSS ima tri puta - prvi je da pomogne opoziciji da sruši vlast, drugi da pomogne vlasti, a treći je da ide sama, ali mislim da će ovo biti referendumsko izjašnjavanje i da za one koji žele sami neće biti mesta", poručio je Nikolić.

Kompromis koji bi tražio svima sa kojima bi eventualno formirao koaliciju jeste "da vlada radi, da se ispune svi uslovi EU osim onog da se odreknemo Kosova, da se onome koji je na vlasti pomogne da pregovora i da pregovore dovedemo do kraja i da počnu pregovori o statusu", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ostavku premijera Mirka Cvetkovića tražio jer izbegava raspravu o ostavci Mlađana Dinkića i drugih ministara, a prethodno je pričao da će smeniti ministre koji loše rade.

"Ako sam ja Mlađan Dinkić i meni predsednik vlade kaže da ja svoj posao radim loše, kakav ja to imam moral ako kažem evo podnosim ostavku jer loše obavljam svoj posao, ali moja stranka ostaje u vladajućoj koaliciji, i daću ja najboljeg čoveka iz moje partije da me zameni. Šta će on Dinkić da bude - opozicioni poslanik", zapitao je Nikolić.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво