Kandidati čekaju rekonstrukciju

Ujedinjeni regioni Srbije utvrdili listu kandidata za članove Vlade Srbije. Imena ostaju tajna, dok se koalicioni partneri ne izjasne o rekonstrukciji Vlade. URS ima mnogo dobrih kandidata za sve pozicije, u svim varijantama, kaže Mlađan Dinkić.

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije utvrdilo je listu mogućih kandidata za članove Vlade Srbije, ali će njihova imena ostati tajna, dok se koalicioni partneri ne izjasne o rekonstrukciji Vlade.

Predsednik URS-a Mlađan Dinkić, posle sednice Predsedništva u Kragujevcu, rekao je da URS ima mnogo dobrih kandidata za sve pozicije u svim varijantama.

"Utvrdili smo više imena za različite pozicije, tako da ćemo imati fleksibilnost da u svakoj varijanti koja bude dogovorena, saglasnošću svih partnera, imamo najbolje moguće kandidate za mesta koja budemo vodili", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da se URS zalaže za manju Vladu, navodeći da zbog toga što se ne zna konačan stav koalicionih partnera o obliku i obimu rekonstrukcije Vlade, još ne mogu da saopšte imena kandidata.

"Zbog korektnosti prema našim koalicionim partnerima i prema našim kandidatima, danas nismo u prilici da saopštimo njihova imena", rekao je Dinkić.

Dinkić kaže da će biti vrlo konstruktivni u razgovorima o rekonstrukciji i zajedno sa koalicionim partnerima utvrditi onu varijantu Vlade Srbije koja je najbolja za građane.

"Bilo bi neozbiljno, u predizbornoj godini, praviti prevelike rotacije u nadležnostima pojedinih koalicionih partnera, jer ljudi ne bi mogli da nauče da rade posao", rekao je Dinkić.

Zbog toga ćemo se zalagati za princip kontinuiteta, jer svako treba da odgovara za rezultate rada u svom resoru, rekao je Dinkić.

Nesigurnost odlaže investicije

Dinkić je ocenio da je zbog investitora potrebno što brže završiti rekonstrukciju Vlade Srbije.

"Nije dobro da neizvesnost u vezi sa Vladom traje predugo, jer u bilo kojoj zemlji u kojoj imate nesigurnost, investicije se automatski odlažu ili se od njih odustaje", rekao je Dinkić.

Zamenik predsednika Ujedinjenih regiona Srbije Veroljub Stevanović rekao je da je Predsedništvo odlučilo da od sredine marta poslanički klub G17 plus u Skupštini Srbije promeni naziv u Poslanički klub URS-a.

Stevanović je rekao da će predsednik poslaničkog kluba URS-a biti Mlađan Dinkić, a zamenik Suzana Grubješić.

"To isto će važiti za sve gradove i opštine u kojima imamo svoje odborničke klubove, a u Kragujevcu će ta promena biti već u petak, na sednici Skupštine grada", istakao je Stevanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи