Bez predloga o rekonstrukciji

Ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da još nema zvaničnog predloga o rekonstrukciji Vlade. Vlada funkcioniše normalno, ocenjuje ministarka finansija.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekao novinarima u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, posle svečane promocije nove klase policijskih pripravnika, da još uvek nema zvaničnog predloga modela rekonstrukcije vlade.

Dačić je izjavio, da je najvažnije da premijer Mirko Cvetković saopšti određeni predlog, pa da na osnovu toga ostali članovi vladajuće koalicije daju svoje mišljenje i dodao je da je stranka koju on predvodi, spremna za razgovore.

"Mislim da sve treba završiti narednih nedelja i staviti tačku na to", smatra Dačić.

Ističući da je u tim razgovorima najvažnije analizirati "kakva u stvari vlada treba Srbiji", imajući u vidu pre svega aktuelnu ekonomsku situaciju i druge okolnosti, on je napomenuo da je pri tome potrebno i uporediti modele u razvijenim evropskim zemljama.

Dačić je ponovio svoj stav, povodom predloga za smenu ministra Mlađana Dinkića, da je bolje da se ide na prevremene izbore, nego da vladajuća većina funkcioniše po principu međusobnih svađa, ucena i pritisaka.

Lider socijalista je objasnio da je suština tog premijerovog predloga "a se ustanovi da li uopšte postoji parlamentarna većina i da li funkcioniše Vlada Srbije i dodao da su stranke koje su tražile Dinkićevo smenjivanje bile spremne i za prevremene izbore.

"Vlada Srbije teorijski može da funkcioniše sa šest do osam ministara, kao i sa više od njih 30, kao što je bilo u vreme vladavine koalicije SPS-JUL-radikali" rekao je Dačić, komentarišući predlog lidera naprednjaka Tomislava Nikolića o tome da se broj ministara smanji skoro duplo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи