NS: Proveriti rad Dinkića

Poslanička grupa Nove Srbije predložiće Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora sa zadatkom da utvrdi sve činjenice o desetogodišnjem radu Mlađana Dinkića - kao guvernera, ministra i potpredsednika Vlade.

Nova Srbija predložiće Skupštini Srbije obrazovanje anketnog odbora o desetogodišnjem fukcionerskom radu Mlađana Dinkića.

NS u saopštenju napominje da će formiranje anketnog odbora o Dinkiću predložiti na prvoj sledećoj sednici, jer je, "nedopustivo da on, odlaskom sa mesta ministra bude pomilovan".

"Anketni odbor mora da utvrdi zašto je i kako Dinkić uništio bankarski sistem Srbije i predao ga stranim bankama i zašto je odbijao najbolje investitore u strateški važnim projektima, kao što su izgradnja autoputa Horgoš-Požega, privatizacija JAT-a i Rudarsko-topioničarskog basena 'Bor', energetski sporazum sa Rusijom", navodi se u saopštenju.

NS smatra da je neophodno preispitivanje ugovora sa kompanijom "Fijat", jer su, kako navode, bila obećana ulaganja od 700 miliona evra i godišnja proizvodnja od 200.000 vozila, "od čega za tri godine nije realizovano gotovo ništa".

Ova stranka dovodi u pitanje i ulaganja u projekat "Skijališta Srbije", kao i davanje državnih subvencija u iznosu od 10.000 evra po zaposlenom za otvaranje pogona fabrika "Jura", "Gorenje" i "Beneton", koje, kako navode, "prevazilaze ukupan iznos investicija tih kompanija u Srbiji".

NS misli da bi trebalo ispitati i sve činjenice o "najvećoj predizbornoj prevari, o deljenju besplatnih akcija u iznosu od 1.000 evra".

"Čak i sam Dinkić je nedavno priznao da je to bila laž, izrečena u svrhu pobede Borisa Tadića na predsedničkim izborima", piše u saopštenju.

"Nedopustivo je da odlaskom sa mesta ministra Dinkić bude amnestiran kompletne odgovornosti za sva neispunjena obećanja i rasipanje državnog novca, ako se zna da je to dovelo do pada srpske privrede i životnog standarda građana, za šta ga, u poslednjih nekoliko dana, optužuju čak i njegovi koalicioni partneri", navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво