Dveri izlaze na sledeće izbore

Nevladina organizacija "Dveri" učestvovaće na narednim parlamentarnim izborima, ne kao stranka, već kao "široki narodni pokret". "Dveri" žele na izbore, jer kažu da su se "postojeće stranke odrodile od naroda i obnevidele od stranačkih i ličnih interesa".

Dosadašnja nevladina organizacija Srpski sabor "Dveri" najavila je da će učestvovati na narednim parlamentarnim izborima, ali ne kao stranka, već kao široki narodni pokret koji se zalaže za obnovu porodičnih vrednosti i socijalnu solidarnost.

Na konferenciji za novinare, rečeno je da "Dveri" žele da se uključe u politički život jer su se postojeće stranke "odrodile od naroda i obnevidele od stranačkih i ličnih interesa", kao i zato što je u trenutku "dezintegracije Srbije nemoralno biti samo moralni arbitar".

Predsedavajući Upravnog odbora "Dveri" Radovan Tvrdišić rekao je da će taj pokret ponuditi "novi narodni dogovor" pod nazivom "Srbija pre svega" koji će predviđati da moral, čast i poštenje budu integralni deo srpske politike.

Predstavnik "Dveri" Boško Obradović rekao je da se ta organizacija ne protivi dijalogu sa EU, ali ne na ekonomsku, teritorijalnu ili politički štetu Srbije. 

Obradović je dodao da su "Dveri" organizacija čiji su članovi "evrouzdržani", odnosno evroskeptici i ocenio da je za Srbiju najbolje da bude "aktivno vojno neutralna".

Nešić: Srbija nije na dobrom putu

Glavni i odgovorni urednik časopisa Dveri Branimir Nešić rekao je da je Srbija u krizi, kao i posle Prvog svetskog rata, jer zbog negativnog prirodnog priraštaja godišnje gubi grad veličine Paraćina ili Inđije, ali i zbog toga što je 450.000 obrazovanih ljudi otišlo u svet.

"Građani Srbije su poniženi i uvređeni u ekonomskom, kulturnom, ali i u nacionalnom pogledu. Podstiče se separatizam u Vojvodini i u Raškoj, godinama ne radi Narodni muzej i očigledno je da Srbija nije na dobrom putu", rekao je Nešić.

Predstavnik za medije Vladan Glišić rekao je da se ta organizacija zalaže ne samo za promenu vlasti u Srbiji, već i za "razgradnju sistema koji stvara odnarođene režime koji parazitiraju na telu naroda".

Glišić je rekao da se "Dveri" ne protive postojanju stranaka i parlamentarne demokratije, već smatraju da politička sfera treba da bude obogaćena i narodnim inicijativama.

Za "Dveri" je prihvatljiva saradnja sa svim strankama koje prihvate principe za koje se taj pokret zalaže, rekao je Glišić.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво