Zemun dobio predsednika

Predstavnici Skupštine opštine Zemun izbarali su Branislava Prostrana iz Srpske napredne stranke za predsednika te opštine. Za zamenika predsednika opštine Zemun izabran Karlo Kvatila iz SPS-a. Odbornici Skupštine opštine izabrali i devet članova Gradskog veća.

Branislava Prostrana iz Srpske napredne stranke odbornici skupštine opštine Zemun izbarali su za predsednika te opštine. Prostrana, kandidata vladajuće koalicije koju čine SNS i koalicije stranaka oko DSS i SPS, podržao je 31 od prisutnih 49 odbornika.

Za zamenika predsednika opštine Zemun izabran je Karlo Kvatila iz SPS-a, a odbornici Skupštine opštine izabrali su i devet članova Gradskog veća.

Za članove veća izabrani su odbornici SNS Damir Kovačević, Milan Bojović, Dejan Matić, Vladimir Kostić, Milosav Stamenov i Dejan Vujsić, Dragan Andulajević iz SPS-a, Branislav Paunović iz PUPS-a i Dušan Blagojević iz Nove Srbije.

Odbornici su na sednici doneli i rešenje o obrazovanju komisije za administrativna i mandanta pitanja, komisije za popise i lokalnu samoupravu i rešenja o imenovanju izborne komisije gradske opštine Zemun.

Odbornik Liste za toleranciju Rasim Ljajić, Zdenko Štromar, na sednici skupštine opštine zatražio je da se u najskorije vreme obezbede uslovi za javna okupljanja građana u prostrijama koje su za to bile namenjene, a koje su odlukom radikalske vlasti 1997. godine oduzete.

Branislav Prostran (33) je privatni preduzetnik i diplomirani menadžer, a između ostalog bio je i na funkciji menadžera opštine Zemun i odbornik u dva mandata skupštine te opštine.

Verifikacijom mandata novih odbornika i izborom predsednika i sekretara Skupštine opštine Zemun juče je formirana nova opštinska vlast.

Za predsednika Skupštine izabran je Branislav Tutuš iz koalicije DSS-NS-NP, a za sekretara diplomirani pravnik Života Jocić iz SNS.

Odbornici su za zamenika predsednika Skupštine opštine izabrali Olgu Zorić iz koalicije SPS-PUPS-JS, a za zamenika sekretara Gorana Rakovca iz koalicije DSS-NS-NP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво