Kipar: Srpska rezolucija dobar osnov

Rezolucija koju je Srbija uputila Generalnoj skupštini UN mogla bi biti dobar predlog za konačno rešenje problema Kosova, poručuju iz Nikozije. U naredne dve nedelje, trebalo bi da bude jasno da li će unutar EU moći da se postigne jedinstven stav o rezoluciji.

Kipar smatra da bi rezolucija koju je Srbija uputila Generalnoj skupštini UN mogla biti dobar predlog za konačno rešenje problema Kosova.

"Rezolucija je predmet razgovora među evropskim partnerima Kipra koji pokušavaju da dođu do zajedničkog stava o tom pitanju", izjavio je za Bi-Bi-Si generalni sekretar kiparskog MIP-a Nikolas Emiliju.

Budući da se o tome trenutno razgovara, pre svega u sedištu UN u Njujorku i to na nivou ambasadora zemalja članica Evropske unije, ne bih da detaljno govorim o našem stavu. Reći ću samo da tekst koji je predložila Srbija može da bude osnova za konačni predlog, istakao je Emiliju.

Kiparski diplomata kaže da bi trebalo, u naredne dve nedelje, da bude jasno da li će unutar EU moći da se postigne jedinstven stav.

"Tačno je da to neće biti lako, ali moramo da pokušamo i da iscrpimo sve mogućnosti. Ako na kraju ne bude zajedničkog stava, onda će svaka zemlja EU glasati u skladu sa svojom državnom politikom. Mi nećemo priznati Kosovo", istakao je.

"Mišljenje Međunarodnog suda pravde predstavlja odgovor na pitanje koje je bilo definisano na nesrećan način. Nažalost, nismo dobili odgovor na pitanje o legalnosti secesije Kosova od Srbije", istakao je Emiliju i dodao da Kipar nije pod pritiskom drugih zemalja, pošto je stav Nikozije principijelan i svima dobro poznat.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво