Oman ne menja stav o Kosovu

Iako su neki od suseda Omana doneli odluku da priznaju nezavisnost Kosova, ne bi trebalo očekivati promenu stava te države, rekao prilikom posete Omanu šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je zvaničnicima Omana na dosadašnjoj principijelnoj podršci Srbiji u pogledu statusa Kosova i Metohije i naglasio da o tom pitanju ne bi trebalo očekivati promenu stava te zemlje.

Jeremić je ocenio da je njegova poseta došla u pravo vreme, jer su neki od suseda Omana na Arabijskom polustrvu i međunarodni partneri te zemlje doneli odluku da priznaju nezavisnost Kosova.

"Nakon ovih razgovora ne bi trebalo očekivati promenu principijelnog stava Omana", naglasio je Jeremić.

"Nastavićemo blisku koordinaciju sa njima, kao i sa ostalim zemljama iz ovog kraja sveta. Naša diplomatska ofanziva se nastavlja, ulazi u presudnu fazu, naročito u ovim mesecima kada očekujemo konačnu odluku iz Haga", naglasio je Jeremić.

Vuk Jeremić je razgovarao sa zamenikom premijera omanske vlade Fahadom binom Mahmudom al Saidom i ministrom inostranih poslova Jusufom bin Alavi bin Abdulom.

Jeremić je istakao da je to prva poseta državne delegacije Srbije Sultanatu Oman, sa kojim je Jugoslavija uspostavila diplomatske odnose 1974. godine.

Dogovoreno da se nivo odnosa dveju zemalja podigne na nivo ambasadora, rekao je Jeremić i najavio potpisivanje nekoliko ugovora iz domena ekonomije i ugovora o stalnim političkim konsultacijama.

"Oman je izuzetno bogata zemlja i zainteresovana je za investicije u Srbiju", zaključio je Jeremić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво