Stabilan Balkan - mirna Bosna

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je u Istanbulu da Srbija i Turska žele miran i stabilan Zapadni Balkan i funkcionalnu BiH.

Srbija i Turska žele miran i stabilan Zapadni Balkan i stabilnu i funkcionalu Bosnu i Hercegovinu, koja će biti u prilici da ubrza svoj proces evropskih integracija, izjavio je agenciji Fonet minstar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, posle sastanka sa šefovima diplomatija Turske Ahmetom Davutogluom i BIH Svenom Alkalajem.

Srbija i Turska su partneri u postizanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu, istakao je Jeremić, napominjući da je stabilizacija prilika u BiH ovog trenutka jedan od najznačajnijih regionalnih izazova.

Prema rečima Jeremića, Srbija i Turska će učiniti sve da pomognu procese u BiH, jer žele miran i stabilan zapadni Balkan, stabilnu i funkcionalnu BiH, koja će biti u prilici da ubraza svoj proces evropskih integracija.

Jeremić je istakao da današnji trilateralni sastanak u Istanbulu predstavlja nastavak konsultacija započetih pre mesec dana u Istanbulu.

Tu vrstu konstulatacija ćemo nastaviiti, najavio je Jeremić, koji će predložiti da se sledeći sastanak održi u Beogradu.

Ministar je naveo da su sastanici za sada na nivou ministara spoljnih poslova, ali da je moguće da će se u budućnosti održavati i na višem nivou.

Želimo najbolje moguće odnose sa BiH, želimo harmoničan zapadni Balkan, naglasio je Jeremić i ocenio da Turska i Srbija u tome mogu mnogo da pomognu, pogotovo kada su po sredi prilike u BiH.

Prema njegovoj oceni, manjak poverenja među stranama u BiH jedan je od najvećih problema koji otežavaju postizanje sporazuma.

Nastavićemo zajedničke napore ka stvaranju uzajamnog poverenja i postizanju rešenja za BiH koje će omogućiti ubrzani proces integracije za tu nama važnu zemlju, našeg najbližeg suseda sa kojim želimo da imamo najbolje moguće odnose, zaključio je Jeremić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво