Đurić: Brisel da reši problem sa blokadom kamiona

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će premijer Srbije Aleksandar Vučić u nedelju, 3. aprila, posetiti Kosovo i Metohiju, što će, ističe, za narod tog kraja biti snažna podrška u teškom i nestabilnom vremenu. Ističe da niko ne sprečava bilo čiji kamion, sa bilo kakvim materijama da ulazi u centralnu Srbiju i da to što Priština radi nema veze sa privredom ni racionalnim ponašanjem.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da će predsednik Vlade Aleksandar Vučić u nedelju, 3. aprila, posetiti Kosovo i Metohiju.

"Premijer će se sastati sa rudarima "Trepče" u Leposaviću, a posetiće i Kosovsku Mitrovicu. Mislim da je za narod tog kraja to snažna podrška u teškom i nestabilnom vremenu", napominje Đurić.

Već sedam dana nijedno vozilo koje prevozi opasne materije, među kojima su i naftni derivati, iz centralne Srbije nije ušlo na Kosovo zbog mera reciprociteta, a Đurić kaže da to što se dešava sa kamionima nema više nikakvog smisla.

"Mi ne sprečavamo bilo čiji kamion sa bilo kakvim materijama da ulazi u centralnu Srbiju, nismo ometali ni prištinske kamione. Pitam predstavnike EU do kada će tolerisati ovu jednostranu blokadu, koja šteti i privredi i građanima", ističe Marko Đurić.

Kaže da je Priština prešla sve granice i da je ušla u zonu neprihvatljivih ponašanja.

"Mi svakako imamo granice strpljenja i nećemo ćutke gledati. Priča o recipročnim merama je izmišljena. Mi najnormalnije puštamo sve vreme kamione iz Prištine, ali nećemo ćutke čekati da nam interesi budu zgaženi i postoji mali prostor da se taj problem reši", napominje Đurić.

Kaže da ovo što se dešava nema veze sa privredom ni sa racionalnim ponašanjem.

"Pozivamo ih još jednom da reše problem koji su sami stvorili svima nama", kaže Đurić.

Dodaje da nije u planu promena statusa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

"Mi smo ponosni na Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i na 12.000 studenata koji uče i rade. Ništa se neće menjati i nastavićemo sa podrškom tom univerzitetu, koji je okosnica naše budućnosti na KiM", ističe Đurić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 30. mar 2016, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

Kad smo bili mali

Sto se tice procene da se trazi pomoc od EU,a imajuci u vidu koliko su nam naklonjeni citirao bih ovde recenicu koja je iz perioda kad smo bili deca : "Evo trcim, saplicem se".

(sreda, 30. mar 2016, 15:31)
anonymous [neregistrovani]

@Hm...

Pa Srbija je lider Balkana, tako nam stalno pricaju nasi domaci politicari, a dopustamo sebi da nam jedna ilegalna tvorevina pet puta manja od ostatka Srbija diktira uslove. Zasto Srbija nije zaustavila putnicki saobracaj za sve albance koji putuju preko Srbije ? O tome je govorio Ivica Dacic, ali izgleda da Srbija ne sme nista.

(sreda, 30. mar 2016, 13:00)
aca [neregistrovani]

hm...

Još jedna slika urušavanja našeg spoljnopolitičkog kredibiliteta. Umesto da mi blokiramo nelegalnu tvorevinu, ona blokira nas. Skupo nas koštate.