Lunaček: Srbija ne može u EU bez priznanja Kosova

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček ponovila je stav da Srbija ne može da uđe u EU bez priznanja Kosova, prenosi ATA.

Albanska agencija navodi da je Lunačekova to rekla na tribini "Razvoj odnosa između Srbije i Kosova", koju je u Berlinu organizovala nemačka Fondacija "Hajnrih Bel", a na kojoj su pored nje gosti bili i Bodo Veber iz Saveta za demokratske politike i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

ATA prenosi da je Lunačekova rekla da je ona "stalno angažovana i traži da pet zemalja EU priznaju nezavisnost Kosova" i da "to mora da se desi".

Na istoj tribini je Veber, prema informacijama albanske agencije, kazao da "članstvo u EU za Srbiju pre Kosova ne bi trebalo da bude dopušteno, zato što niko ne može da garantuje da posle Srbija neće blokirati članstvo Kosova u EU".

broj komentara 35 pošalji komentar
(utorak, 29. mar 2016, 16:39)
Пензионер [neregistrovani]

Ја сам дошао у Немачку још 73.,

мада нисам никог признао!-И,шта ми фали!

(utorak, 29. mar 2016, 07:32)
anonymous [neregistrovani]

EU i integracija u EU

su dinamican proces, izuzetno dinamican, tako da niko ne moze da kaze sa sigurnoscu sta ce biti za 5 godina... EU nije jedinstvena po mnogim pitanjima, tako da je ovo samo jedan glasic iz EU. Nama je najvaznije da pokusamo da uredimo nasu zemlju, da uvedemo standarde EU, da to zazivi i da osetimo boljitak kao jedno organizovanije i zdravije drustvo, jer smo prljavi, korumpirani, lenji, losi u svakom pogledu. A da li cemo uci u EU, to je sada manje bitno.

(utorak, 29. mar 2016, 06:05)
anonymous [neregistrovani]

Gospodo srpski politicari,

sta jos treba?

(utorak, 29. mar 2016, 05:15)
anonymous [neregistrovani]

Ништа се не мора

Госпођо Урлике, једино што мора да се деси јесте да неко умре. Ништа осим тога се не мора, а Србију нећете натерати да призна Косово, макар немали хлеба да једемо. Пуни су вам џепови шиптарских пара од дроге, због тога и немате ни трунку части. Потпредседница европског парламента не одлучује ниочему.

(utorak, 29. mar 2016, 02:48)
Nishki [neregistrovani]

Sasvim normalno!

Srbija ulazi u EU sa Kim jer je to njezin deo. Sta je tu sporno? A sto se tice neke tamo nezavisne teritorije, malo morgen. Ako ne mozemo u EU, postoji druga opcija. Mozda cak I mnogo bolja za Srbiju. Vreme ce pokazati. Moramo biti strpljivi I mudra iznad svega.
Poz iz CCCCanade.

(utorak, 29. mar 2016, 02:48)
anonymous [neregistrovani]

Srpska Politiko i Politicari !

Uzmite se konacno u PAMET I odkacite tu NESRECU zvana EU. Pa zar jos nevidite, koja smo mi loptica I ko se sve ne poigrava sa nama, Ako trenutno cuti onaj koji kao dodje nam u goste iz EU, ne cute oni koji su za to zaduzeni, a uvek su to drugi. Ako ne govore na usta, govore na D...e, ali ONI govore. Srpski Narod NECE Ovakvu EU I ne gubite vreme I ne ponizavajte se. Okrenite se PRIJATELJIMA I idemo dalje ....

(utorak, 29. mar 2016, 02:46)
Mirko i Slavko [neregistrovani]

@EU ne prima nikoga

Mirko pazi metak...hvala Slavko, spasio si mi zivot (nikad robom)

(utorak, 29. mar 2016, 02:45)
anonymous [neregistrovani]

evropski desnicari

su obecali kad dodju na vlast da ce Srbima vratiti otetu zemlju prema tome bolje se drzati Evrope nego evroazije sa kojom se ne dodirujemo a I Evropa I ova I ona desna nam nebi dozvolile da idemo

(utorak, 29. mar 2016, 02:06)
anonymous [neregistrovani]

Cudno

Zar Vi stvarno verujete u to?! :(

(utorak, 29. mar 2016, 01:49)
anonymous [neregistrovani]

Hvala Lunacek

Pa da li treba ista jasnije da nam neko kaze gdje idemo...Gdje je sada predsednik da demantuje ovu izjavu??? Gdje je sada vlada Srbije ako je ima da kaze i da stoji iza toga sto kaze....