Kancelarija za KIM: Nećemo dozvoliti gašenje Univerziteta

Državni Univerzitet u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, jedan je od temelja na kojima počiva opstanak i budućnost našeg naroda na KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i istakla da Vlada Srbije i narod KiM nikome neće dozvoliti njegovo gašenje.

"Vlada Srbije, sada, ni u budućnosti, neće dozvoliti smanjenje, gašenje pojedinačnih fakulteta kao ni ukidanje ili utapanje u institucije samoproglašene tzv. Republike Kosovo", iznosi se u saopštenju, povodom, kako se navodi "lažnih vesti vezanih za Univerzitet u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koje su nepotpisane plasirane preko pojedinih prištinskih medija".

U tom smislu, Kancelarija, kako se dodaje, sa zadvoljstvom obaveštava da će uskoro biti otvorena nova zgrada Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

"Nećemo dati niti jednu našu učionicu, niti jednu klupu, niti jedno radno mesto. Takođe, neće biti preduzimani bilo kakvi koraci vezani za reorganizaciju Univerziteta i pojedinačnih fakulteta bez konsultacija i punog učešća akademske zajednice", navodi se u saopštenju.

Što je više studenata i što je više rezultata koje postižu i na koje smo svi ponosni, bolja je i budućnost i veća naša zajednička snaga u teškom vremenu, navodi kancelarija za KiM.

Univerzitet se, navodi Kancelarija za KiM može samo graditi i jačati a njegovo slabljenje "ostaće nedostižan cilj zlonamernih".

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 27. mar 2016, 14:26)
Mirjana M. [neregistrovani]

(Ne)ćemo dozvoiliti....

Čim čujem ovakvu izjavu pouzdano znam da će nažalost biti suprotno.