Stefanović: Srbija spremna za zajedničku borbu protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izrazio saučešće porodicama žrtava terorističkih napada u Briselu i istakao spremnost Srbije da se priključi Nemačkoj i drugim državama Evrope u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma.

Nebojša Stefanović je, na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma o policijskoj saradnji Srbije i Nemačke u Berlinu, rekao da su najnoviji događaji u Briselu još jedna potvrda da je neophodno da se snažnije borimo protiv terorizma i da razmenjujemo informacije.

Cilj je, ističe, da budemo efikasniji u borbi protiv terorizma.

Osvrćući se na Sporazum koji je potpisao sa nemačkim ministrom policije Tomasom de Mezijerom, Stefanović je rekao da je to prvi put u istoriji da se potpisuje sporazum u oblasti bezbednosti između Srbije i Nemačke i da je to veoma značajan korak.

"To je daleko više od administrativne forme, već daje konkretnu mogućnost za zajedničku saradnju u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, krijumčarenja oružja, organizovanog kriminala, trgovine ljudima i za sva ona rešenja koja su nam potrebna u smislu borbe protiv lažnih azilanata i onih koji prolaze kroz naše zemlje i pokušavaju da zatraže azil u zapadnoj Evropi", rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zahvalnost kolegi De Mezijeru zbog činjenice da je Nemačka spremna da jača kapacitete srpske policije i da se stvaraju zajednički policijski timovi koji će raditi na konkretnim predmetima na sprečavanju krivičnih dela na teritoriji obe države.

"Srbiji je veoma važno da pokaže da je posvećena suzbijanju svih krivičnih dela naročito u trgovini narkoticima i rešavanju svega što se dešava na delu migrantske rute koja ide kroz Srbiju ka Zapadnoj Evropi", napomenuo je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво