Arsić: Nema informacija o eventualnim srpskim žrtvama u Briselu

Ambasadorka Srbije u Belgiji Vesna Arsić kaže da uvođenjem nivoa četiri u merama bezbednosti, Belgija apeluje na sve građane da ne odlaze na mesta većeg okupljanja. U komunikaciji smo sa kriznim centrom Belgije i za sada nema informacija o srpskim žrtvama, kaže ambasadorka.

Vesna Arsić je rekla da su za sada sve informacije još uvek nezvanične i da je u toku identifikacija žrtava. 

"Eksplozija se dogodila na aerodromu u blizini pulta za čekiranje tako da nema zvaničnih spiskova putnika koji su se tu zatekli. Prilazi aerodromu su zatvoreni, tako da naši državljani koji su za danas planirali putovanje neće biti izloženi riziku", rekla je ona.

U toku je preorganizacija letova, rekla je ambasadorka. 

Prema njenim rečima, Ambasada Srbije je zadržala mere restriktivnog ulaska u konzularni deo i nije povećala mere bezbednosti van toga, niti ima indikacija zvaničnih vlasti da se takve mere uvedu.

"Ukoliko bude potrebe, uvešće se posebne mere ali to će blagovremeno biti objavljeno na sajtu naše ambasade u Briselu", precizirala je Arsić.

Kako je navela, još uvek nije povećan broj poziva i poseta naših državljana ambasadi.

"Telefoni naši ambasade su na raspolaganju, konzularni deo je otvoren uz uobičajene restriktivne mere pri ulasku koje podrazumevaju kontrolu identiteta", navela je ambasadorka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво