Vulin: Hrvatska nikome ne bi trebalo da drži lekcije

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da je Hrvatska slepa na patnje proteranih Srba, uskraćivanje njihovih imovinskih i penzionih prava, kao i na "svoje ministre koji se ponose ustaškom ideologijom", dodajući i da ta zemlja nikome ne bi trebalo da drži lekcije.

"Zemlja u kojoj se kao najveći praznik proslavlja proterivanje 250.000 državljana te iste države nije zemlja koja bi trebalo bilo kome da drži lekcije", rekao je Vulin Tanjugu.

Vulin je tako komentarisao izjavu potpredsednika hrvatske vlade Bože Petrova koji je kritikovao vlast u Srbiji, jer nije izručila Vojislava Šešelja, koga naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Vulin kaže da je Hrvatska "slepa na rehabilitaciju i uspon ustaštva", na državne vence streljanim ustašama u Blajburgu, na ignorisanje Jasenovačkog genocida, na ministre u Vladi koji se, kako je rekao, ponose ustaškom ideologijom.

"Hrvatska je slepa na mržnju koja ne dozvoljava da se u Vukovaru postavi i ne razbije ni jedna ćirilična tabla, Hrvatska je slepa na činjenicu da se sveštenici SPC nazivaju koljačima i četnicima", naveo je Vulin.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 17. mar 2016, 19:23)
anonymous [neregistrovani]

Nije!

To prvi put da im se kaze a oni i dalje su bez sluha.