Stefanović odgovara Petrovu: Pogledajte u svoje dvorište

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je potpredsedniku hrvatske vlade Boži Petrovu da je Srbija šokirana načinom na koji se on meša u unutrašnje stvari Srbije, te da bi bilo dobro da "pogleda u sopstveno dvorište".

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Stefanović je Petrovu savetovao da bi bilo dobro da "pogleda u sopstveno dvorište" i vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj, oni koji su preostali nakon progona koji je organizovao režim Franje Tuđmana.

Ministar je naveo da bi Petrov trebalo da se osvrne i na svakodnevne pretnje koje Srbi u Hrvatskoj dobijaju, kao i na ugrožavanje svih ljudskih prava.

"Bilo bi dobro da vidi crnokošuljaše koji paradiraju centrom Zagreba, uništavanje ćiriličnih tabli, sistematsko sprečavanje povratka Srba na vekovna ognjišta, ali je očigledno da on to ne želi da vidi", konstatovao je Stefanović.

Poručio je i da u Srbiji nema takvog ponašanja.

"U Srbiji ne postoji povampirenje fašizma. Što se katarze tiče, gospodin Petrov treba da se seti da nije Srbija, niti su Srbi proterali 300.000 Hrvata, već je Hrvatska proterala 300.000 Srba iz njihovih kuća tokom akcija 'Bljesak' i 'Oluja' samo zato što su Srbi", naveo je Stefanović i dodao:

"Građanima Srbije je dosta pretnji hrvatskog režima i treba da znaju da srpska vlada neće dozvoliti da se iživljavaju nad našom zemljom i njenim građanima."

Petrov je ranije kritikovao vlast u Srbiji jer, kako je naveo, na svom Fejsbuk profilu, nije izručila Vojislava Šešelja, koga naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 17. mar 2016, 20:39)
grobar68 [neregistrovani]

bravo

Bravo G.Stefanovicu! Dobro ste mu rekli! Svaka vam je na mestu! Samo tako nastavite i nemojte im nista propustati i oprastati! Svaka vam cast!

(četvrtak, 17. mar 2016, 20:24)
anonymous [neregistrovani]

Nebitni su

Bas je vazno sta misle Hrvati. Ne treba im pridavati vaznost jer se tako samo hrane samopouzdanjem misleci da su njihove izjave bitne i da ce naici na odjek.

(četvrtak, 17. mar 2016, 19:16)
anonymous Lala [neregistrovani]

Dabome ,

Tačno u centar !