Gojković: Unapređeni odnosi Londona i Beograda

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola posetu Srbiji završiće na svečanom prijemu u Narodnoj skupštini Srbije. Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže za RTS da očekuje poruku značajnu za ceo region.

Maja Gojković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da joj je drago što će princ Čarls posetu završiti dolaskom Narodnoj skupštini, gde će mu biti priređena izložba posvećena slavnoj istoriji Srbije i Velike Britanije.

"Mnoge Britanke su ostavile svoje živote dolazeći da pomognu u Srbiji u Prvom svetskom ratu. Moja želja je bila da razgovaramo u salonu princa Pavla, gde su izložene slike dve velike srpske dinastije - Obrenovića i Karađorđevića", rekla je Gojkovićeva.

Istakla je da je najvažnija poruka koja večeras može biti poslata ta da se očekuje izgradnja dobrih bilateralnih odnosa.

"Tokom 2012, naročito tokom konstituisanja saziva 2014. naši bilateralni odnosi su unapređeni. Imamo odlične odnose sa njihovim parlamentom i razmenu poseta na parlamentarnom nivou", navela je predsednica parlamenta.

Gojkovićeva je rekla da očekuje značajnu poruku za ceo region jer je zapadni Balkan u poslednje vreme bitan deo Evrope.

"Očekujem poruku deljenja jednakih vrednosti za zemljama EU pa i sa Velikom Britanijom. Poruku da je prošlost ono čega treba da se sećamo, ali ne i da to treba da bude glavna tema, već da razgovoramo i o budućnosti", navela je Gojkovićeva.

Predsednica parlamenta je naglasila da je ponosna što je princ Čarls izabrao baš Beograd kao jedini grad u kom će se obratiti tokom obilaska regiona.

Gojkovićeva je rekla da je sinoćna večera kod premijera Srbije protekla u prijateljskoj atmosferi, a razgovori su tekli povoljno.

"Primećeno je da je princ Čarls pripremljen za razgovor sa svakim od zvanice i znao je kojom se oblašću bavi. Impresioniralo me je što je ministarku Jadranku Joksimović pitao za otvaranje poglavlja, tačno je znao koje poglavlje šta pokriva", navela je Gojkovićeva.

Predsednica parlamenta je navela da se znao da princ Čarls nije politička ličnost, ali nikada kada posećuje neku državu ne radi to protokolarno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи