Princ od Velsa sa suprugom na večeri kod premijera Srbije

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je zajedno sa suprugom Tamarom bio domaćin večere koju je priredio u čast princa Čarlsa i vojvotkinje od Kornvola. Večeri u Domu garde, prisustvovali su ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života i predstavnici diplomatskog kora.

Vučić je zdravcici rekao da je uvern da će prinčevski par spoznati tradicionalno srpsko gostoprimstvo tokom boravka u Srbiji i da će iz naše zemlje poneti najlepša sećanja.

"Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit", rekao je Vučić na svečanoj večeri.

"Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu", podsetio je Vučić.

Ukazao je na savezništvo u dva svetska rata i naveo da smo danas suočeni sa izazovima modernog sveta.

"Dobrodošli ste u našu zemlju", rekao je Vučić princu Čarlsu i dodao da se nada da će dolaziti češće.

"Posle poslednje posete princa Čarlsa pre 38 godina i Margaret Tačer dve godine kasnije, ovde nismo videli premijera Velike Britanije, ni princa od Velsa, niti bilo kog toliko značaja iz vaše zemlje, nadam da ćete dolaziti češće u Srbiju, da ćete zavoleti našu zemlju i divne ljude", rekao je Vučić i dodao: „ljudi koje ste sreli večeras su ponosni zbog toga i svi smo uzbuđeni da vas ugostimo ovde i izvinite ako smo negde pogrešili".

Večeri su prisustvovali princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, kao i zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 17. mar 2016, 12:11)
Dobro je [neregistrovani]

Pozitivno

Sto vise ovakvih poseta, vise stranih investicija,vise radnih mesta, jer investitori trce samo u zemlje gde dolaze svetske face. Tako to funckionise sto mnogi ne razumeju kod nas.
Takodje pozitivne vesti uticu dobro na psihu naroda i elan.

(četvrtak, 17. mar 2016, 10:33)
Marija [neregistrovani]

..

Ova poslednja slika gde se princ Čarls smeje jasno dokazuje da su sinovi kopija svojih očeva, identičan osmeh ima princ Hari.

(četvrtak, 17. mar 2016, 10:07)
anonymous [neregistrovani]

Promocija

Poseta prestolonaslednika nekim zemljama verovatno nije nista drugo do njegova promocija za skoro preuzimanje vlasti od njegove majke koja je vec prilicno stara i koja ce verovano abdiciradi da bi on preuzeo vlast i postao kralj.

(četvrtak, 17. mar 2016, 08:00)
anonymous [neregistrovani]

Pozitivna energija

Tako treba!