Nikolić i princ Čarls o savezništvu dve zemlje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa princom Čarlsom o dugogodišnjem savezništvu dveju zemalja, iskovanom u dva svetska rata, trenutnoj situaciji u Evropi i odnosima između bivših jugoslovenskih republika.

Princ Čarls se interesovao za posetu predsednika Nikolića Moskvi, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Neposredno pre početka sastanka, princ Čarls je pokazao interesovanje za stalnu postavku izložbe "„Osvit renesanse"“, koja se nalazi u holu zgrade na Andrićevom vencu.

Nikolić je princu od Velsa i vojvotkinji od Kornvola poklonio ćirilično izdanje sabranih dela Vilijema Šekspira u jednoj knjizi na biblijskom papiru, uključujući i dela koja do sada nisu bila objavljena, kao i fotomonografiju na engleskom jeziku "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije".

Istorijski gledano, ovo je prva poseta Srbiji jednog prestolonaslednika britanske krune, navedeno je u saopštenju.

Princ od Velsa posetio je Beograd 1978. godine poslednji put.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво