Čomić: Krivci za stradale u helikopteru moraju odgovarati

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je da ni posle godinu dana od pada helikoptera kada je stradalo sedmoro ljudi nema podataka o predistražnim radnjama, a pogotovo ne o istrazi koja se vodi sa ciljem da se nađu odgovorni.

Kako je DS saopštio, Gordana Čomić je ocenila i da Vlada Srbije tu tragediju tretira kao nesrećan slučaj za koji niko nije odgovoran.

Ona je podsetila i da je javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanja - ko je obavestio bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da je potrebno pokrenuti misiju, ko ga je obavestio da bebu treba spasavati i na koji način je došao do te informacije, kao i ko je menjao plan leta.

"I mrtvima i živima dugujemo te odgovore", navela je Čomić i dodala da nastradali neće biti zaboravljeni, te da će odgovori o krivcima biti pronađeni ako ne sada, onda iduće godine.

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se 13. marta 2015. godine, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. mar 2016, 11:03)
Pavke [neregistrovani]

Svako odgovara za svoje postupke

Ne koristi niko nesreću za nikakve poene. Svako mora da odgovara za svoje postupke. Bolje je pitanje, ako je već sve "čisto" iza tog događaja, zašto se ne rasvetle sve okolnosti oko pada helikoptera?

(nedelja, 13. mar 2016, 18:16)
anonymous [neregistrovani]

Ре: Доста више

Избори или не факт је да истрага није целосно спроведена. А истрага се не спроводи само да би неко био окривљен и кажњен, већ да би се добио увид у "неки свет" иза кулиса, који без истраге остаје непознат и као такав остаје и даље опасност до неке нове прилике. Ако је и случајност - треба је доказати! Јер...шта ако није била случајност?

(nedelja, 13. mar 2016, 17:50)
anonymous [neregistrovani]

Lako je iz Nemačke tako razmišljati

Verujem da je vama u Nemačkoj lako da tako govorite. Ali da živite u državi u kojoj niko ne odgovara za svoje greške, ne dela, lopovluk, laž i sl. Ne bi sigurno tako govorili. Jer živeti u sigurnom društvu znači da se gore pobrojane stvari kažnjavaju. A u tom slučaju vi možete mirno da spavate.

(nedelja, 13. mar 2016, 16:50)
anonymous [neregistrovani]

Nije namerno

Ali se i za nemar odgovara.

(nedelja, 13. mar 2016, 14:18)
Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Dosta vise

Stvarno su preterali,dolaze izbori pa koriste nesrece da bi skupljali poene.Treba da ih bude sramota,govore tako kao da je neko namerno unistio sedam zivota.Zalosno dokle neke osobe mogu da idu i otvaraju porodicama poginulih rane koje sigurno jos nisu zarasle