Vučić i Odbor PS NATO: Srbija čuva stabilnost regiona

Srbija je vojno neutralna i tu svoju poziciju vojne neutralnosti Srbija neće menjati, rekao je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom Odbora Parlamentarne skupštine NATO za civilnu dimenziju bezbednosti. Članovi Odbora su pohvalili napore koje Srbija ulaže za očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je istovremeno zahvalio na ulozi KFOR-a kao garanta bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz vlade.

Vučić je delegaciju Odbora, koju predvodi potpredsednik Parlamentarne skupštine lord Džopling, upoznao sa aktuelnom situacijom i prioritetima Srbije u oblasti unutrašnje, spoljne i bezbednosne politike.

Istakao je da Srbija ostaje posvećena svom spoljnopolitičkom cilju - punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi.

Srpski premijer je takođe rekao da učešće delegacije Narodne skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine Alijanse, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju i izrazio je zadovoljstvo jačanjem saradnje.

Članovi Odbora PS NATO za civilnu dimenziju bezbednosti pohvalili su i podržali napore koje Srbija ulaže za očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana.

Takođe su izrazili podršku evrointegracijama Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar