Petrič: Kosovo izgubilo simpatije EU

Nekadašnji specijalni izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič, koji je bio i glavni pregovarač EU u razgovorima o Kosovu u Rambujeu i Parizu 1999, ocenio je da slike Prištine u dimu suzavca stvaraju predstavu da na Kosovu ne postoji politička stabilnost.

"Nasilje i demokratija ne idu zajedno. Kosovo je izgubilo mnoge simpatije tokom poslednjih meseci. Pridružujem se apelima evropske demokratije, da su korišćenje psihičkog nasilja, molotovljevi kokteli, brutalno sprečavanje parlamentarnog procesa aktivnosti kažnjive prirode"“, rekao je Petrič u intervjuu za Republiku. 

Petrič je dodao da su suzavc i molotovljevi kokteli uplašili građane EU koji bi trebalo da daju podršku viznoj liberalizaciji za Kosovo, pa je i podrška za viznu liberalizaciju osetno opala.

"Demokratske odluke treba da se postižu na miran način. Molotovljevi kokteli narušavaju ionaku krhku demokratiju na Kosovu"“, rekao je austrijski diplomata.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 09. mar 2016, 19:55)
anonymous [neregistrovani]

Što volim da me foliraju

Koja folirancija, treba da im verujem?

(sreda, 09. mar 2016, 18:09)
marko krsmanovic [neregistrovani]

moze sve kad ja jacem u korist

sve je simpatija dok god dozvolimo da jaci bez prepreka stvara onakav svet kakav njima odgovara.

(sreda, 09. mar 2016, 16:57)
Александар [neregistrovani]

Re: [bez naslova]

Симпатије? За оружану побуну, убијање Срба, протеривање 500000 Срба, паљење цркава и манастира, трговину људским органима, отимање туђе земље, станова, кућа, предузећа, природних ресурса... Косово и Метохија су под окупациојом. Да ли таква творевина уопште може да има било чије симпатије!? Заиста невероватно.