Vučić: Država će učiniti svoje, potrebno osigurati imovinu

Premijer Aleksandar Vučić očekuje najnoviji izveštaj kako bi se videlo koje će tačke i koje reke biti najugroženije kako bi zbog zaštite stanovništva mogli da pošalju nadležne jedinice.

Srbiju narednih dana očekuju padavine od 60 litara po kvadratnom metru, zbog čega će biti urađena analiza najugroženijih tačaka, održan sastanak operativnog štaba i preduzete sve mere na zaštiti stanovništva, ali potrebno je i da građani razmišljaju o osiguranju svoje imovine, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da prognoze nisu katastrofalne, kao što su zvučale juče, ali da je situacija i dalje veoma problematična.

"Sada očekujem najnoviji izveštaj da vidim koje će tačke i koje reke biti najugroženije, da bismo tamo, pre svega zbog zaštite stanovništva, mogli da pošaljemo naše jedinice. To ćemo rešavati u toku dana, a večeras ili ujutru ćemo imati sastanak operativnog štaba da donesemo konačne odluke", objasnio je Vučić koji je prethodno učestvovao na okruglom stolu na temu "Žensko preduzetništvo – potencijal za razvoj".

Premijer je zamolio stanovništvo da se disciplinovano ponaša i da poštuje ono što im saopšte državni organi.

Na pitanje da li je saglasan sa izjavom ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira Ilića da je za poplave odgovoran bog, Vučić je odgovorio da ne može da krivi boga za prirodne nepogode.

"Imate elementarne nepogode, a naše je da uradimo što je moguće više", rekao je Vučić.

Istakao je da je ponosan na činjenicu da je za vreme aktuelne vlasti urađeno više objekata vodoprivrede nego u prethodnih 40 godina, jer su oni zaštitili i Krupanj, dobrim delom i Obrenovac, donji deo toka Čemernice...

Poručivši da će država nastaviti da radi na preventivi, Vučić se osvrnuo i na neophodnost da se građani osiguraju od bujičnih voda, kao što je to praksa u, kako je rekao, Švajcarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

"Kod nas, kada biste to rekli nekome, linčovali bi vas. Ali, šta da radimo, borićemo se. Vlada će raditi još više i jače. Valjda ćemo kao građani biti odgovorniji i više osiguravati svoju imovinu. To je stvar i vaspitanja i promene svesti, o kojoj svi moramo da razmišljamo i to je za nas zadatak na kojem treba da radimo u budućnosti", zaključio je Vučić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 09. mar 2016, 16:50)
djole [neregistrovani]

ma jok

Narod nema pare ni za hleb.a kamo li da osigura imovinu

(sreda, 09. mar 2016, 16:17)
Kурсула [neregistrovani]

Робовласништво

Како ће осигурање зауставити бујице?
Никако.
Ко ће имати користи од осигурања?
Власници осигуравајућих компанија.
Раја неће имати никакве одштете у случају више силе као што је ова.
Та карика претварања Срба у робове још није заживела. Зато је присталице либералног капитализма потенцирају. Људски живот треба претворити у сталну борбу за враћање дугова позајмљених од власника капитала.
Па, прочитајте и ту страну Вебера, господо!

(sreda, 09. mar 2016, 16:13)
anonymous(sre. 09.03.2016) Cacak [neregistrovani]

skoro nista

Pa,ovako ; 14,000din za celu godinu osig.od provala i razbojnistva 6,000 din. ostalo od elemetar.nepoga. mnogo ljudi u Srbiji pusi par kutija cigareta.nemora celo osig,moze pjedinacno .to mu dodj e skoro nista.

(sreda, 09. mar 2016, 16:08)
anonymousPero [neregistrovani]

Znaci

Znaci baci prigu drugom kada drzava nije u stanje da regulise korite reke neka se narod plati osiguranje.

(sreda, 09. mar 2016, 15:05)
Smisleno [neregistrovani]

Pitanje

Koliko unesrećenih može da plati osiguranje? Možda i nije velika stavka platiti osiguranje, ali je svaki dinar bitan onom ko krpi kraj sa krajem. Nemojte se šaliti sa sirotinjom.