Читај ми!

Vučić: Država će učiniti svoje, potrebno osigurati imovinu

Premijer Aleksandar Vučić očekuje najnoviji izveštaj kako bi se videlo koje će tačke i koje reke biti najugroženije kako bi zbog zaštite stanovništva mogli da pošalju nadležne jedinice.

Srbiju narednih dana očekuju padavine od 60 litara po kvadratnom metru, zbog čega će biti urađena analiza najugroženijih tačaka, održan sastanak operativnog štaba i preduzete sve mere na zaštiti stanovništva, ali potrebno je i da građani razmišljaju o osiguranju svoje imovine, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da prognoze nisu katastrofalne, kao što su zvučale juče, ali da je situacija i dalje veoma problematična.

"Sada očekujem najnoviji izveštaj da vidim koje će tačke i koje reke biti najugroženije, da bismo tamo, pre svega zbog zaštite stanovništva, mogli da pošaljemo naše jedinice. To ćemo rešavati u toku dana, a večeras ili ujutru ćemo imati sastanak operativnog štaba da donesemo konačne odluke", objasnio je Vučić koji je prethodno učestvovao na okruglom stolu na temu "Žensko preduzetništvo – potencijal za razvoj".

Premijer je zamolio stanovništvo da se disciplinovano ponaša i da poštuje ono što im saopšte državni organi.

Na pitanje da li je saglasan sa izjavom ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira Ilića da je za poplave odgovoran bog, Vučić je odgovorio da ne može da krivi boga za prirodne nepogode.

"Imate elementarne nepogode, a naše je da uradimo što je moguće više", rekao je Vučić.

Istakao je da je ponosan na činjenicu da je za vreme aktuelne vlasti urađeno više objekata vodoprivrede nego u prethodnih 40 godina, jer su oni zaštitili i Krupanj, dobrim delom i Obrenovac, donji deo toka Čemernice...

Poručivši da će država nastaviti da radi na preventivi, Vučić se osvrnuo i na neophodnost da se građani osiguraju od bujičnih voda, kao što je to praksa u, kako je rekao, Švajcarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

"Kod nas, kada biste to rekli nekome, linčovali bi vas. Ali, šta da radimo, borićemo se. Vlada će raditi još više i jače. Valjda ćemo kao građani biti odgovorniji i više osiguravati svoju imovinu. To je stvar i vaspitanja i promene svesti, o kojoj svi moramo da razmišljamo i to je za nas zadatak na kojem treba da radimo u budućnosti", zaključio je Vučić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво