Selaković: Ne znam da li će Šešelj 31. marta biti u Hagu

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da ne zna da li će lider SRS-a Vojislav Šešelj 31. marta biti u Haškom tribunalu, za kad mu je zakazano izricanje presude.

"Šta će se dogoditi do 31. marta, o tome niti mogu, niti znam da govorim. Radi se o slučaju koji je u rukama suda i videćemo kako će se dalje postupati", rekao je Selaković nakon obilaska Okružnog zatvora u Beogradu.

Ministar pravde je naveo da postoje pitanja na koja se ne može dati isključiv odgovor, kao što su "izručiti Šešelja ili ne" i "da li si za NATO ili za Rusiju".

"Ovo je Srbija, valjda. Prvi zadatak nam je da budemo za Srbiju, a tako je i u ovom slučaju", rekao je ministar pravde.

Selaković je napomenuo da Ministarstvo redovno informiše Haški tribunal povodom zahtevanih izveštaja u vezi sa izručenjem troje radikala, ali da ti odgovori nose oznaku poverljivo i da o njima ne može da govori.

Selaković je rekao da Ministarstvo nije dobilo nikakve odgovore od Haškog tribunala povodom svojih dopisa.

Premijer Aleksandar Vučić je dobio odgovor od predsednika Haškog tribunala Teodora Merona, koji je već komentarisao, ali u tom odgovoru mi nemamo nikakvo obrazloženje za smrt Zdravka Tolimira, Mileta Mrkšića i drugih, rekao je Selaković.

"Kaže se da je došlo do smrti prirodnom smrću", rekao je Selaković i podsetio da je vlada u više navrata upozoravala na njihovo loše zdravstvno stanje, ali da tribunal tim povodom nije preuzeo ništa.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 09. mar 2016, 20:02)
anonymous [neregistrovani]

Budimo realist!

Ko bi bio dva puta dobrovoljac nek se javi...

(sreda, 09. mar 2016, 12:59)
anonymous [neregistrovani]

Ništa čudno ...

što je takav ministrov odgovor. Vreme koje nas čeka će na to odgovoriti.