Skot: Nećemo se smiriti dok ne dođemo do pune istine

Istraga o pogibiji službenika srpske ambasade otetih u Libiji jeste u toku i nadam se da ćemo uskoro imati neke zaključke, kaže ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ali potrebno je vreme", rekao je Skot i dodao da se ispituju sve činjenice pre i posle vazdušnog udara na kamp takozvane Islamske države.

"Situacija u Libiji je veoma haotična. Istraga o tome šta se tačno dogodilo još je u toku. Teško je doći do činjenica, ali ispitaćemo te činjenice i nećemo se smiriti dok ne budemo došli do pune istine o tome", rekao je Skot Tanjugu na marginama Biznis foruma na Kopaoniku.

Govoreći o investicijama u Srbiji, Skot je na marginama biznis foruma na Kopaoniku rekao da su fiskalne reforme već uzele maha i ljudi to prepoznaju i pozdravljaju.

"Na strukturnim reformama treba još raditi, o čemu se i govori na konferenciji", rekao je Skot uz ocenu da je važno da se nastavi putem kojim je Srbija krenula.

Smatra da su ekonomski odnosi Srbije i SAD dobri i podseća da već postoji niz američkih investitora koji su aktivni u Srbiji, ali i onih koji ispituju mogućnosti investiranja.

Prema njegovim rečima, ono što novi investitori žele da vide jeste pre svega da mogu da ostvare profit ali i da će njihove investicije biti investicije u budućnost jednog stabilnog regiona.

Oni takođe žele da se uvere da je vladavina zakona solidna, da neće biti suočeni sa korupcijom i da dolaze na tržište koje raste, dodao je Skot.

"Mislim da je to ključno pitanje, kako da se Srbija vrati na put jačeg rasta", napomenuo je ambasador.

Na pitanje da li će uvođenje direktnog leta Beograd–Njujork pomoći u privlačenju investicija, Skot je ocenio da na investitore manje utiče da li imaju ili nemaju direktan let.

"Njihove investicije su mnogo veće i dugoročnije da bi to uticalo. Ali neki će možda doći da vide zemlju i potom razmišljati o investicijama", rekao je Skot.

Američki ambasdor koji je nedavno stupio na dužnost je prvi put na Kopaonik biznis forumu i smatra da je to odlična prilika za razmenu mišljenja.

Tu su se, kaže, okupili neki od najboljih ekonomskih umova i predstavnici poslovnog sveta da razmotre situaciju i daju neku vrstu smernica za budućnost.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 08. mar 2016, 17:11)
anonymous [neregistrovani]

koliko znam prve reakcije bile su istinite....

a kasnije su usljedile razne spekulacije I negiranja ........itd...itd....

(utorak, 08. mar 2016, 16:30)
anonymous [neregistrovani]

Treba vremena, naravno

Uvek treba vremena kad treba da se sklopi priča koju bi s maslom neko mogao da proguta.
A ako to ne uspe... vreme je tu da se sve zaboravi - a tu smo majstori.

(utorak, 08. mar 2016, 15:32)
anonymous [neregistrovani]

Hajde pokazite se kao prijatelji.

Do sad to niste bili.

(utorak, 08. mar 2016, 15:08)
anonymous [neregistrovani]

Американци и истина

"Истина" ће бити као и 1999. колатерална штета без одштете.