Читај ми!

Vučić za RTS: Proglasićemo stanje elementarne nepogode u ugroženim opštinama

Premijer Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će biti proglašeno stanje elementarne nepogode u opštinama koje su pogođene poplavama i da će biti donet program za obnovu. Istakao je da su štete neuporedivo manje nego 2014. godine. Srbija je na dobrom putu, i stvorila je prave temelje, rekao je Vučić govoreći o ekonomskom samitu na Kopaoniku.

Vučić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su timovi radili na tome da se pitanje obnove zakonski pokrije i poručio da su štete neuporedivo manje nego 2014. godine.

Kako je naveo, to je zbog manje razornosti ali i zbog toga što je nešto učinjeno na odbrani i što su napravljene obaloutvrde.

"Mislim da smo uspeli mnogo toga da uradimo", poručio je premijer.

Osvrnuo se i na ljudski nemar i ukazao da su na nekim mestima frižideri i šporeti rušili most. Takođe je naveo i da u odnosu na prošli put imovina nije osigurana u većoj meri. Aleksandar Vučić je naveo da će svi dobiti naknadu štete.

Kako je rekao, u Srbiji se stalno traže krivci i "uvek moramo da budemo kivni na nekoga, a nikada sebe ne pogledamo".

Rekao je da se postavlja pitanje da li su lokalne samouprave i preduzeća uradili sve što je trebalo, i ponovio je da je mnogo urađeno na obaloutvrdama i nasipima, ali da jedan deo nije urađen.

Osvrnuo se i na problem nelegalne gradnje na mestima gde ne bi trebalo da se podižu kuće, kao i na zapušene kanale.

Ukazao je da će država sve nadoknaditi iako to nije njena obaveza.

Kada je reč o ekonomskom forumu na Kopaoniku, premijer je rekao da svi priznaju da je Srbija značajno napredovala i stvorila prave temelje.

"Zahvalan sam svima koji su kritikovali i koji su znali da smo na dobrom putu", rekao je premijer.

Govoreći o racionalizaciji u javnom sektoru, Vučić je rekao: "Ne možete da tražite racionalizaciju i da nas napadate zbog otpuštanja. Jeste li za efikasnu ili neefikasnu upravu?", upitao je premijer.

Kako je naveo, ekonomisti na forumu nisu postavili to pitanje i zato im je zahvalan. Ukazao je i da su se svi saglasili da su postignuti dobri rezultati i da je potrebno da u budućnosti bude još bolje.

Rekao je i da će se Vlada boriti za radnike RTB-a i "Resavice".

"Ja nisam spreman da kažem da ćemo to lako pustiti niz vodu i boriću se žestoko da nađemo partnere za to i investitore", rekao je premijer.

Ukazao je i da je nivo investicija u 2015. bio dobar i da mora da bude još bolji u 2016.

Vučića brinu migrantska kriza i unutrašnja, nacionalna i regionalna stabilnost. Rekao je da se neki neodgovorno ponašaju i podsetio na "ekstremističke grupe koje nam govore da se otkačimo od evropskog broda".

"Mi 85 odsto robe izvozimo u EU i region, nećemo da pravimo bilo kakve kompromise. Mogu da izgubim izbore, ali da pravim kompromise sa onima koji pripadaju prošlosti, ne pada mi na pamet", poručio je Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво