Читај ми!

Vučić u poplavljenoj Preljini: Vlada će pomoći koliko može

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Preljinu nakon vesti da je to mesto u blizini Čačka poplavljeno, a jedan broj građana evakuisan. Premijer je poručio u razgovoru sa građanima da situacija nije tako teška kao pre dve godine.

Premijer je obišao najkritičnija mesta u poplavljenoj Preljini.

Vučić je za sutra najavio hitnu sednicu Vlade i pomoć ugroženim područjima.

Nakon obilaska terena, ocenio je da situacija nije teška kao pre dve godine, ali da je ozbiljna i zahteva brzu reakciju.

"Vlada će pomoći, ali nemojte da očekujete da se neko obogati na tome, ali ćete dobiti neku vrstu nadoknade", rekao je Vučić.

Premijer je građanima poručio da neće da daje lažna obećanja, ali da će Vlada pomoći koliko može.

"Nama ostaje da brzo rešavamo problem i da vidimo da svaka kuća bude zadovoljna. Da koliko od sutra krenu opštinske komisije zajedno sa vladinim komisijama i da nadoknađuju štetu", rekao je Vučić.

Navodeći da je kroz poplave prošao i pre dve godine, Vučić je rekao da je preksinoć nadležne pitao da li je sve u redu i da su mu oni poručili da jeste.

"Kroz ovo sam prošao i pre dve godine. Ne možete da uradite sve. Najradije bih sad direktore... ne znam šta bih uradio njima. Pitam ih preksinoć da li je sve u redu... i sve je u redu, koga god da pitam, zato što ne mogu da predvide da će Čemernica ići metar i trideset više", rekao je Vučić.

Reka Čemernica se izlila iz korita jutros i poplavila više stotina domaćinstava u Konjevićima i Preljinskoj Baluzi, a do sada je evakuisano 420 ljudi. Upitan kada će neko iz lokalne samouprave odgovarati za problem zatrpanih kanala, Vučić je rekao da je to pitanje pre svega za ljude iz opština ali i domaćine.

"Prve tri kuće koje su nam poplavljene, bolje da vam ne kažem o čemu se radi", rekao je Vučić i dodao da ne može država da brine baš o svemu, te da je najlakše biti besan na državu.

"Napravili kuće i sami svoj šut stavili u kanale. I sad pitate što Vučić ne reši. Šta da rešim, da očistim svaki kanal ispred svake kuće?", upitao je Vučić.

Dodao je da ne ceni kad neko od svega pravi političke predstave.

"Ko je kriv neka odgovara, ali svi moramo da pokušamo zajednički da se dogovorimo i da rešimo problem. Samo nemojte da mi pričate da je malo po 200.000 dinara, kolika god da je šteta", rekao je Vučić u razgovoru sa građanima.

Rekao je da svi uvek traže krivca jer nisu u stanju ništa da urade.

"Ko se to pa pretrgao da napravi neki nasip? Pa nije niko, ni javna preduzeća, jesu li se pretrgli građani, pa nisu baš... Nego najbolje svaliti krivicu na nekog drugog", rekao je Vučić.

Dodao je da će se iz tekuće budžetske rezerve rešiti problem.

Vučić je naglasio da će se ustanoviti gde je bilo propusta sa desne strane reke Čemernice, ali je dodao da sa leve strane "baš ništa nisu mogli da urade".

"Sad se postavlja pitanje možemo li da pomognemo i da to nadoknadimo. I ja vam kažem – pomoći ćemo, nadoknadićemo", poručio je Vučić.

Građani su se žalili premijeru da su njihova domaćinstva i 2014. godine u maju poplavljena, a da se i sad dešava isto jer nisu kvalitetno sanirana sva oštećenja na zaštitnom bedemu korita reke.

U Čačku je oštećeno 150 domaćinstava sa pomoćnim objektima, a u 30 kuća je ušla voda. U Lučanima je voda ušla u 70 kuća. Takođe, poplavljen je značajan broj privrednih objekata.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво