Mihajlovićeva i Gasparič o saradnji u saobraćaju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič razgovarali su o saradnji u oblasti saobraćaja i zaključili da je potrebno bolje povezivanje zemalja regiona u železničkom transportu.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, Mihajlovićeva i Gasparič su se saglasili da postoji prostor da se bilateralni odnosi Srbije i Slovenije dodatno unaprede, posebno u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je upoznala Gaspariča sa prioritetima Srbije u oblasti infrastrukture i naglasila da je ukupna vrednost projekata koji se trenutno realizuju, u putnoj i železničkoj infrastrukturi, 4,5 milijardi evra.

Gasparič je istakao da je Srbija za Sloveniju veoma važna destinacija sa kojom želi da razvija još bolje ekonomske odnose i dodao da poslednjih meseci na značaju dobija i saradnja na rešavanju migrantske krize.

Na sastanku su razgovaraili i o planovima za uvođenje direktog leta za SAD, gde postoji interesovanje Slovenije za saradnju u toj oblasti.

broj komentara 0 pošalji komentar