Nikolićeva poseta Sarajevu odložena za jesen

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, prihvatio njegov predlog da se najavljena zvanična poseta Sarajevu, odloži za jesen ove godine.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva Bakir Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svega o migrantskoj krizi.

Nikolić je poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

"To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima", naglasio je predsednik Nikolić.

Komentarišući izbegličku krizu koja potresa ceo region, predsednik Nikolić je naglasio da je Evropska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

"Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću", konstatovao je predsednik Nikolić.

Sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji.

Član Predsedništva Bakir Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine. On je takođe izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće ove godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 04. mar 2016, 15:11)
anonymous [neregistrovani]

Najbolje bi bilo, da.....

......je poseta odlozena za prolece iduce - godine!