Živković: Ukinuti reklamiranje političkih stranaka

Poslanici Skupštine Srbije odbili su predlog Nove stranke kojim bi se, kako je rekao Zoran Živković, uštedelo više od 20 miliona evra koliko se trošilo ranijih godina za kampanju.

Poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je ta partija tražila da se u dnevni red sednice parlamenta uvrste izmene dva zakona koje bi ukinule reklamiranje političkih stranaka u elektronskim medijima, što su poslanici Skupštine Srbije odbili.

"Mi smo tražili izmene Zakona o finansiranju političkih stranaka i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika koje bi ukinule komercijalno reklamiranje stranaka u elektronskim medijima i u vreme izborne kampanje i izvan njih", rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Naveo je da bi to uštedelo više od 20 miliona evra koliko se trošilo ranijih godina za kampanju.

"Tih 20 miliona evra bi moglo da reši nekoliko stotina problema dece koja boluju od retkih i teško izlečivih bolesti. Mi smo dali obrazloženje za izmenu tih zakona i dobili 12 glasova za što znači da su poslanici izabrali da građani gledaju Vučića, Dačića, a propustili priliku za izlečenje dece. To je poražavajuća slika", ocenio je Živković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 01. mar 2016, 14:36)
anonymous [neregistrovani]

OK

Ne podržavam ni jednu stranku, ali sam za ovaj predlog.