Читај ми!

Završena rasprava o amandmanima

Skupština Srbije završila je noćas oko tri časa raspravu o amandmanima, a glasanje o tri tačke dnevnog reda sedmog vanrednog zasedanja zakazano je za danas tačno u podne.

Poslanici su nakon 10 sati rasprave razmotrili amandmane na Predlog zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru, Predlog zakona o opštem upravnom postupku i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, o kojima će se danas i izjašnjavati.

Tokom rasprave najviše polemike je bilo na zakon o platama, koji je opozicija kritikovala jer u taj akt nisu uključena i javna preduzeća.

Poslanici su takođe govorili i o policijskoj akciji Sablja organizovanoj posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine, spornim privatizacijama, čija je vladavina lošija i šta građanima koja vlast može da donese nakon predstojećih izbora.

Poslanici su raspravu počeli juče kasno popodne u 17 časova pa se radilo i tokom noći što je bio slučaj i tokom prethodne vanredne sednice.

Pojedini mediji objavili su da poslanici žure jer bi u četvrtak 3. marta, zbog raspisivanja izbora, mogao biti raspušten parlament, a do tada treba da se održe još dve sednice, među kojima i ona o izboru ministra odbrane Zorana Đorđevića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара