Mihajlović: Dačić namerno dopušta napade na SNS

Seksistički napad potpredsednika SPS-a Predraga Markovića na ministarku Jadranku Joksimović ponovo je pokazao svu neiskrenost lidera socijalista Ivice Dačića i to kako vidi saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ocenila je potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

"Ne možemo više da se pravimo da ne vidimo dvostruku politiku Ivice Dačića u kojoj on, kao, zagovora saradnju sa SNS-om i hvali premijera Aleksandra Vučića, dok u isto vreme toleriše da njegovi najviši stranački funkcioneri poput Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, sada i Predraga Markovića, napadaju ministre i funkcionere SNS-a. Izvinite druže Dačiću, ali to više ne prolazi i više ne može da se sakrije da se sve stranke ujedinjuju u jednu kolonu protiv SNS-a", kaže Zorana Mihajlović.

Predrag Marković je za Kurir rekao da je, u slučaju Jadranke Joksimović, kod njega prisutna "jedna erotska fascinacija", što je stavljeno i u naslov intervjua.

Zorana Mihajlović dodaje da je i poslednji napad Dačićevih partijskih funkcionera pokazao da socijalisti u svom vrhu neguju ljude koji vređaju žene.

"Posle Vojislava Šešelja koji mi javno preti silovanjem, Dragana Šutanovca koji najpogrdnim imenima naziva predsednicu Skupštine Maju Gojković, Dragana Maršićanina koji primitivno vređa žene na društvenim mrežama, sada imamo Dačićevog potpredsednika koji javno upućuje seksističke i nepristojne poruke ministarki Joksimović. Time se SPS svrstao uz stranke kojima je vređanje i ponižavanje žena glavna politika. Zbog toga očekujem da moje koleginice iz SPS-a, koje vrlo dobro znaju kuda vodi ovakvo ponašanje političara, podignu svoj glas i osude izjave Dačićevog potpredsednika", kaže Mihajlovićeva.

Za razliku od ostalih, Vlada Srbije čiju okosnicu čini SNS na delu je pokazala kako se štite prava žena i kako vidimo ulogu žene u društvu", dodaje se u saopštenju.

"Vlada Srbije i premijer, za razliku od svih drugih, jasno su pokazali odgovornost za javno izgovorenu reč. Verujem da će birači dobro zapamtiti sve ove uvrede i da će pomisliti kako bi se osećale njihove majke, supruge i sestre kada bi se neko njima obraćao kao što se nama obraćaju razni Šešelji, Šutanovci, Maršićanini i Dačićevi potpredsednici", kaže Mihajlovićeva.

broj komentara 12 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. feb 2016, 08:35)
anonymous [neregistrovani]

Једна женска реч и многа мушка срца настрадаше

Од оних "политичара" који не разликују службу од личног задовољства, који се уместо насушном полтиком баве темом ко се коме допада, који изигравају савремене Дон Жуане (и то у ситуацијама када грађанство очекује да од њих чује нешто заиста паметно и корисно), дакле од таквих користи нема ни колико црно испод нокта. Довољно је да им једна једина жена да "корпу" и укаже да су превршили меру, па да сви онако "мушки" обаспу паљбом, без трунке стида и поноса. Браво "мушкарчине."

(ponedeljak, 29. feb 2016, 02:13)
she [neregistrovani]

izvinite

Izvinite,ali niko vas ne napada,nego vi se samo borite za vas rejting i za vasu poziciju. Licno ne razumem svu kritiku protiv g-din Mrkonjica,Ruzica i Markovica,a i ne razumem da vam je sve seksisticko? Neko voli poeziju kada je u pitanju politika,istorija i tako dalje,a i govorio je i o vama,ali vi ste to odmah iskoristili. Prestanite vise sa tim feminizmom, borite se na pogresan nacin.

(nedelja, 28. feb 2016, 20:06)
Mija [neregistrovani]

Seksi napad nema šta

Kakav seksistički napad? Pa gospođa ne ume da čita, ili čita samo naslove.

(nedelja, 28. feb 2016, 19:41)
anonymous [neregistrovani]

U ćemu je problem?

Savetovala bih svima koji komentarišu pa i gospođi ministarki da pročitaju ceo intervju (a ne samo naslov, koji samo Kurir može da stavi) i ne izvrću stvari. Nikakvi seksistički i prostački izrazi nisu upotrebljeni. Vrlo lepo i odmereno u stilu Predraga Markovića istoričara. Nakon ovakvog furizonom napada jedno se pitanje postavlja: Da nije gospođa ministarka ljubomorna.

(nedelja, 28. feb 2016, 18:31)
anonymous [neregistrovani]

Dokazana nesnošljivost

gospodje Mihailović prema Dačiću datira odavno i njena reakcija ide za tim da u svakoj stranci,u ovom slučaju SPS,svi članovi mogu davati izjave ako im stranački vodja to dopusti.Pa to nema veze sa demokratijom.Svaki čovjek ima pravo reći što misli i on samo može snositi konsekvence a ne stranka kojoj pripada.SPS i Dačić bi,po mišljenju gospodje Mihailović,trebali svaki put oglašavati kad neko iz njihove stranke da javnu izjavu.SPS i Dačić javno podržavaju Vučića i gospodja Mihailović nebi trebala na svoj način iščitavati zvanični stav SPS kad je on već poznat.Veoma je upadljivo da se gospodja Mihailović često puta,mimo stranačkih stavova SNS,oglaašava po puno pitanja a da su ta njena istupana takva da onda mora da objašnjava kako se nada da Vučić u nju ima povjerenje.Puno,puno se bespotrebno eksponira na štetu koalicije na vlasti gdje i ona ima veoma važno ministtarsko mjesto.

(nedelja, 28. feb 2016, 17:22)
мићко [neregistrovani]

објективност


Михајловићкева је ко зна из којих разлога заборавила (али могу претпоставити) да помене и Гашића и са које позиције је вређао жене. Требало би да зна да и то бирачи неће заборавити као и њену објективност. Ако ћемо да прозивамо онда прозовимо све.

(nedelja, 28. feb 2016, 16:54)
MILORAD [neregistrovani]

Ubi me prejaka reč- kad bi se šalili

Šta je ružno uradio Predrag?Javno rekao da mu se sviđa ministarka Joksimović kao muškarcu!Pa šta?Uvredio Zoranu?.Nije je čovek ni spomenuo.I meni se sviđa Jadranka i mnogima kao privlačna žena.Zbog čeka to treba da vređa ŽENU Zoranu MIhajlović.Zbog čega njoj nije uputio takvu izjavu?Pa ne sviđa mu se Zorana nego Jadranka.Kada će već jednom politčari/političarske shvatiti da su samo obični ljudi?Bravo Predraže, Tvoja izjava je kompliment za nekoga ko se oseća ženom a ne partijskim papagajem!

(nedelja, 28. feb 2016, 16:54)
раша [neregistrovani]

србин из србије

За мог Србина из дијаспоре порука, стварно видим да си политички неопредељен. Толико да су ти побројани начинили недостојне поступке, а министар војни је извињењем опрао биографију. Некултура је некултура било ко да је у питању.

(nedelja, 28. feb 2016, 16:52)
anonymous [neregistrovani]

Ljubomora

Ma ljubomorna je. xD

(nedelja, 28. feb 2016, 16:31)
Србин из дијаспоре [neregistrovani]

Примитивизам у експанзији

Страначки сам апсолутно неопредељен али пратим ситуацију у Отаџбини.Потпуно се слажем са констатацијама Зоране Михајловић. И без ових примера, видљива је и јасна политичка дволичност и нестабилност Ивице Дачћића. Однос према женама је један од најпрецизнијих показатеља нивоа културе или степена цивилизованости појединца и групе. Они који се понашају као Марковић, Шутановац, Маршићанин и т.д. нема шансе да би били иоле корисни политичари и чланови друштва већ су само анахрони барјактари примитивизма од којих се сваки паметан човек стиди. Што се тиче Гашића, он је јавно добио своју заслужену казну али је имао бар толико "врлине" да схвати своју личну неисправност и да се јавно покаје и извини.