LSV traži da Fajgelj odgovara pred sudom

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Andrej Fajgelj mora za odgovara na sudu za svoje pretnje koje iznosi preko društvenih mreža, kao i da njegova kazna mora biti primer kako će se država odnositi prema onima koji šire mržnju i nasilje.

"Mržnja i nasilje koju Andrej Fajgelj širi u javnom govoru prevazilazi sve granice i krajnje je vreme da za to odgovara. Ovoga puta, nakon pretnji zaštitniku građana, nije dovoljno da Fajgelj bude priveden", navodi se u saospstenju LSV.

Ta strnaka smatra da je Fajgelj nema bolju ideju da skrene na sebe pažnju, pa da "poseže za najnižim oblicima primitivizma, nadajući se da će tako pronaći svoje istomišljenike i sledbenike".

Andreja Fajgelja je novosadska javnost dobro upoznala dok je do nedavno bio direktor Kulturnog centra grada, navodi LSV i podseća da se on "proslavio“ skidanjem latinične table, cenzurom izložbe i aferom sa ogromnim honorarima svojoj savetnici", zbog čega je pre devet meseci podneo ostavku.

LSV navodi da to što je Fajgelj bio deo gradske vlasti u Novom Sadu ne sme biti izgovor ili olakšavajuća okolnost koja će ga zaštititi od odgovornosti i dozvoliti da se zaboravi i šta je radio kao direktor Kulturnog centra i šta radi nakon ostavke, naovdi se u saopštenju i podseća da je Fajgelj i danas i u novembru bio privođen zbog pretnji preko društvenih mreža.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 28. feb 2016, 10:09)
anonymous [neregistrovani]

sta pricate

sta pricate? o kom nasilju konkretno je rec? sto se pretrnji tice, pretnja nije bila ubicu nekog, vec ako se nesto desi ubicu!

(nedelja, 28. feb 2016, 04:02)
anonymous [neregistrovani]

Fajgelj

Obavezno, sa njime na sud. Vreme je da sistem pocne da radi kako treba. Nema zasticenih,ne smije biti olaksavajuce za intelektualca kad dozvoli sebi da se spusti na nizi nivi, naprotiv to treba uzeti kao otezavajucu okolnost, plus vidimo da nije prvi put, mada to mu nikako ne moze doci kao olaksavajuce.