Читај ми!

"Rezultati obdukcije srpskih i libijskih stručnjaka identični"

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar trend odnosa sa Sjedinjenim Državama.

"Dve autopsije, i u Libiji i u Srbiji, pokazale su da su radnici srpske ambasade u Libiji stradali zbog detonacije, i u isto vreme", rekao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu i ponovio da Srbija čeka da američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci.

Vučić je rekao i da je autopsija nedvosmisleno pokazala da su sve povrede na telima Slađane Stanković i Jovice Stepića nastale istovremeno.

"Moram da priznam da bi to trebalo baš da ne znam ko kreira, pa da u nekoj drugoj detonaciji negde stradaju, pa da ta tela dovlače... Čemu sve to? Teško mi je da u to poverujem, ali hajde da budem korektan, da to ne isključim u potpunosti, da čekam da nam američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci", rekao je premijer i dodao da je teško da se pronađe bilo koji argument za sumnju u ono što smo imali do sada.

"Po nama su to uradili američki bombarderi i lovci, a ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze", rekao je Vučić.

Istakao je da "političke izjave" o tom pitanju ne želi da komentariše, jer je, kako je rekao, lako sticati političke poene, ali da je isto tako lako vratiti se u prošlost.

Za Srbiju je od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, "ali ne u političkom i iskrivljenom smislu, zarad sticanja jeftinih poena i patetične politike", već kako bi se saznalo ko je ubio Jovicu Stepića i Slađanu Stanković, naglasio je Vučić.

Premijer je rekao da će se sutra ujutru ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, navodeći da je važno i da odnosi sa tom zemljom ne budu "zamrznuti" i da se pozitivan trend odnosa ne uništi u potpunosti, jer od toga zavisi budućnost zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво