Jovičić: Građani treba da kažu da je tragikomediji došao kraj

Potpredsednik SNS-a Aleksandar Jovičić saopštio je da dok Srbija dobija pohvale MMF-a i napreduje na Duing biznis listi za 32 mesta, funkcioneri DS-a zbijaju šale na račun građana i kritikuju SNS za privlačenje investicija i smanjenje nezaposlenosti.

"Teško mi je da vidim ovde išta smešno, ali vreme je da građani kažu da je tragikomediji došao kraj", poručo je Jovičić u saopštenju dostavljenom medijima.

On je primetio da funkcioneri DS-a još jednom pokazuju da za njih važi pravilo što bolje za Srbiju to gore za DS.

"Dok kritikuju vladu SNS-a za privlačenje investicija od 1,7 milijardi, uopšte im nije bio problem da subvencionišu lažne, izmišljene i nameštene firme preko Razvojne banke i Fonda za kapitalna ulaganja. Firme čiji je rok trajanja taman onoliko koliko treba da se preko njih izvuku pare građana i strpaju u sopstvene džepove", naveo je Jovičić.

"Dok kritikuju naše smanjenje nezaposlenisti sa njihovih rekordnih 26,7 odsto na 17 odsto, uopšte im nije bio problem da u svoje vreme ostave 400.000 ljudi bez posla i to u privatnom sektoru", kaže Jovičić.

Demokratska stranka kritikovala je ranije danas Vladu Srbije, zbog kako je ocenila, neefikasnih i po državu preskupih subvencija za zapošljavanje. Ministar privrede vlade u senci DS-a Ivan Stefanović je na konferenciji za novinare kao primer naveo ugovore sa kompanijama "Lear" u Novom Sadu i "Meita" u Obrenovcu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2016, 16:07)
anonymous [neregistrovani]

istina

Ma nije dosao kraj tragi komediji, nastavicete vi da vladate, a mi i dalje necemo imati za koga da glasamo.
Mi necemo da glasamo protiv, a nemamo za koga za to je tako. Kad budete vi otisli sa vlasti neko ce o vama govoriti isto kao vi za vase predhodnike, a narod odlazi i sve ga je manje.