Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah el Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine.

Prema rečima Ivice Dačića, informacije govore da je El Dabaši ubijen u gradskim borbama protiv ID u Sabrati.

Dačić je Beti rekao da je vest o ubistvu El Dabašija objavio list Libija observer i da se očekuje zvanična potvrda.

Pozivajući se na lokalne zvaničnike, list Libija herald objavio je da je Dabaši ubijen kada su "lokalni aktivisti napali kuću u kojoj je odseo".

List navodi da se za Dabašija tvrdi da je stajao iza kidnapovanja dvoje srpskih diplomata, prošlog novembra, dodajući da su srpske diplomate "ubijene u prošlonedeljnom američkom vazdušnom napadu na Islamsku državu".

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u Libiji u novembru prošle godine, a poginuli su prošlog petka. Prema nalazima obdukcije na Vojnomedicinskoj akademiji, poginuli su usled detonacije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2016, 18:42)
anonymous [neregistrovani]

Mislim da je po

ovom pitanju izgubljen kredibilitet, dalje izjave su potpuno nepotrebne jer stvari bivaju jos nejasnije. Ko je taj koji je vodio dijalog sa libiskom vladom neka se odazove.

(petak, 26. feb 2016, 15:28)
anonymous [neregistrovani]

А коме је сад то битно?

Је ли тиме повећана безбедност наших људи у Либији?

(petak, 26. feb 2016, 15:01)
anonymous [neregistrovani]

Istina

Tek se sad neće saznati istina.