Polemika DS i SNS o medijima

Demokratska stranka ocenila je da "samo jedan pogled na medije koji su pod kontrolom Srpske napredne stranke ukazuje na to kako naprednjaci planiraju da vode izbornu kampanju". Naprednjaci odgovaraju da DS vodi ogoljenu politiku mržnje.

U saopštenju DS navodi se da su "oni koji nemaju sopstvenih uspeha primorani da na naslovne strane stavljaju laži o političkim protivnicima i uvrede na njihov račun i račun njihovih porodica, jer ne mogu da se hvale ni otvorenim radnim mestima, ni uspesima u privredi ni u bilo kom drugom polju života".

Ta stranka dodaje da bi mediji SNS, kada ne bi vređali i blatili, morali da pišu o štrajkovima prosvetnih radnika, kao i u firmama za koje su rešenja obećana još pre tri godine, gubicima firmi u koje se pare građana sipaju radi predizborne kampanje, poklanjanju poljoprivrednog zemljišta i "svakodnevnom ponižavanju ljudi od režima".

"Zato moraju da vređaju i lažu. Ali, neće nikoga uplašiti ni ućutkati", dodaje se u saopštenju DS.

SNS poručuje: Nećete Srbiju vratiti u prošlost

U odgovoru na to saopštenje, SNS piše DS neće uspeti da Srbiju vrati u prošlost i da neće moći da zaustavi potrebu građana da žive normalanim životom.

Naprednjaci ističu da razumeju da je, usled nedostatka političkog programa i vizije za budućnost, a pre svega zbog kriminalnih navika brojnih funkcionera DS-a i novog DOS-a, Bojan Pajtić, pod palicom svog šefa Zorana Živkovića, primoran da svaki dan vodi ogoljenu politiku mržnje, laži i obmana prema predstavnicima medija i svakom građaninu koji misli drugačije od njih.

"Zato nas ni ne čudi to što Demokratska stranka, čiji funkcioneri otvoreno vređaju novinarke i sve žene, nastavlja da vrši, na najgrublji način, pritisak na medije, navodi se u saopštenju.

Kako piše, "oni, koji u imenu svoje stranke licemerno i dalje čuvaju reč demokratija, a koja za njih predstavlja isključivo model ličnog bogaćenja i pljačke građana, grčevito se trude da Srbiju vrate u prošlost, i nije im dovoljno što su građanima ukrali više od decenije normalnog života dostojnog čoveka, već nastavljaju borbu da Srbiju vrate u mulj".

"Srpska napredna stranka im poručuje da u tome neće uspeti. Borba za modernu i razvijenu Srbiju je počela i nikakvi lažovi i kriminalci neće moći da zaustave potrebu građana da žive normalnim životom", navode naprednjaci.

broj komentara 0 pošalji komentar