Priština, protest ne jenjava, lomovi unutar DSK

Protest pristalica opozicije ispred zgrada vlade i skupštine u Prištini ne jenjava, broj demonstranata se povećava, kao i broj šatora. Zahtevi su nepromenjeni, a Samoopredeljenje poziva svoje simpatizere na još masovnije proteste.

Mediji u Prištini spekulišu i da će se partija premijera Ise Mustafe podeliti na dva dela.

To je potvrdila i Donika Grvala, jedna od najstarijih aktivista DSK iz Nemačke, koja je gostujući na televiziji Koha izjavila da u Mustafinoj partiji postoji novo krilo.

"Pokret unutar DSK zove se DSK 2020 i biće spreman za izbore koji dolaze. Ovo će biti reformistički pokret, koji će pokušati da ne razočara biračko telo", navela je Grvala.

Takođe, Grvala je istakla da taj pokret već ima veliku podršku unutar stranke.

Ogranak DSK iz regiona Gnjilana protestovao je ispred sedišta te stranke u Prištini, a demonstranti su tražili da njihova stranka odustane od podrške Hašimu Tačiju za mesto predsednika.

Inače, mediji navode i da je u DSK uvek bilo neslaganja, a kao najnoviji primer pominju protivljenje poslanice sa najviše glasova Vjose Osmani koja se javno protivila izboru Tačija za predsednika, ali i koaliciji sa njegovom strankom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 25. feb 2016, 17:00)
anonymous [neregistrovani]

...

Nece albanci nikad da se tuku medju sobom....Ovo je samo scena za zapad da vide kako su svi oni kao razocarani itd....,jednom recju pozorisna predstava koju smo gledali od kraja II svetskog rata...,ako je zapad naivan da im poveruje ,mi sigurno nismo...,to je obicna namestaljka u svrhu propagande!!!!