Ponovo suzavac u skupštini Kosova

Poslanica pokreta Samoopredeljenje Aida Derguti aktivirala je suzavac tokom sednice predsedništva kosovskog parlamenta, na kojoj se raspravljalo o terminu glasanja za novog predsednika Kosova.

Sednica je nakratko prekinuta, ali je potom nastavljena u alternativnim prostorijama. Poslanica koja je aktivirala suzavac je uhapšena.

Nova sednica parlamenta će biti održana u petak u 11 časova, a kandidati za novog predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije Kosova.

Inače, predsednik liste "Srpska" Slavko Simić napustio je današnju sednicu predsedništva skupštine Kosova nezadovoljan načinom na koji je ona sazvana i razvojem događaja na njoj.

"Naši koalicioni partneri mesec dana i duže izbegavaju da sprovode koalicioni sporazum, a nisu nas pozvali ni da sa nama razgovaraju o izboru novog predsednika Kosova. Ja u tu datu reč više ne verujem", rekao je Simić RTS-u po napuštanju sednice.

Zahtevi liste "Srpska" su, nastavio je Simić, vezani za osnovne principe načela slobode kretanja, imamo mnogo problema sa kojima se suočavaju Srbi u opštinama sa srpskom većinom.

Simić kaže da je lista "Srpska" spremna da se o problemima životno važnim za Srbe na Kosovu dogovori sa koalicionim partnerima pre no što odluči da li će učestvovati u izboru novog predsednika Kosova.

"Demokratskoj partiji Kosova i Demokratskom savezu Kosova nedostaju poslanici da bi izabrali predsednika Kosova. Bez liste 'Srpska' predsednik Kosova ne može da bude izabran", rekao je Simić.

On je dodao da lista "Srpska" neće imati svog kandidata za predsednika Kosova.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 24. feb 2016, 23:02)
Mira [neregistrovani]

Kontrola

Stvar je u tome što je sve ovo režirano. Oni nežele da kontrolišu poslanike da li neko unosi suzavac ili granate.
Ovaj scenario nekom odgovara.

(sreda, 24. feb 2016, 20:49)
anonymous [neregistrovani]

suzavac

divlji zapad

(sreda, 24. feb 2016, 20:01)
Zvezdan [neregistrovani]

Odakle suzavci?

Kako to da opozicija vec mesecinima uspe da donese suzavce u Skupstinu? Kako to da niko ne kontrolise sta poslanici unose! Haos!