Читај ми!

Sednica kosovskog parlameta bez opozicije

U Skupštini Kosova završena je redovna sednica bez prisustva poslanika opozicije.

Na današnjoj sednici kosovskog predsedništva trebalo bi da se odredi datum nove sednice parlamenta na kojoj bi se birao novi kosovski predsednik.

Vladajuće partije su prema informacijama u skupštini sakupile minimum 40 potpisa poslanika za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se birao novi kosovski predsednik. Kandidati za predsednika su Hašim Tači i Rafet Rama.

Vanrednu sednicu skupštine i izbor predsednika bi trebalo održati najkasnije  do 7. Marta. U suprotnom na Kosovu bi bili organizovani vanredni parlamentarni izbori.

Opozicija je protiv izbora Hašima Tačija za predsednika Kosova.

Lideri opozicije i danas su sa svojim pristalicama na trgu oko zgrada vlade i skupštine, gde je od juče popodne razapeto nekoliko desetina šatora.

Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri rekao je da je opozicija jednoglasno odlučila da se spremi za sledeću sednicu, te da ne žele sukob sa policijom u skupštinskoj zgradi.

"Nemamo sa policijom ništa, imamo sa vladom", rekao je Imeri i dodao da je oko zgrada vlade i skupštine sve više pristalica opozicije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије