"Kod dela Albanaca i dalje postoji mržnja prema Srbima"

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović istakao je da zahtev predsednika pokreta "Samoopredeljenje" da listu "Srpska" treba proglasiti ilegalnom, pokazuje da su Srbi na Kosovu i Metohiji pre ili kasnije, uvek na meti nasilnika, te da je izjava Visara Imerija usledila u besu i nedostatku argumenata.

Branimir Stojanović je, reagujući na izjavu Visara Imerija, za RTS rekao da ga ništa ne iznenađuje, već samo potvrđuje mržnju koja "na žalost još uvek postoji kod jednog broja Albanaca, verujemo manjeg, ali svakako vrlo agresivnog".

"To je frustracija Srbima koji ne žele da pristanu na ‘rajinski' status u društvu, jer je očigledno da bi neki želeli da nas vrate u vreme od pre 150 godina kada su Albanci imali povlašćeni begovski položaj, a Srbima je bilo dozvoljeno samo da preživljavaju u stalnom strahu i poniženju i da imaju pravo da budu srećni jer su živi. Na to nećemo pristati nikada", rekao je Stojanović.

Istakao je da su svi koji nisu pristali tada na robovski status, surovo kažnjavani, i da bi neki to želeli i sada.

Kao predstavnik Liste "Srpska" dodao je da bi "sigurno bilo logičnije da se zatraži zabrana pokreta ‘Samoopredeljenje', kao jedne, sada je to još jasnije, potpuno fasističke organizacije".

Predsednik pokreta "Samoopredeljenje", Visar Imer rekao je da Centralna izborna komisija ili Ustavni sud moraju da proglase nelegalnom Listu "Srpska", tvrdeći da ona ne predstavlja interese Kosova, već da njeni članovi rade u ime Beograda.

"Oni su predstavnici Beograda na Kosovu. Oni su građani koji treba da uživaju jednaka prava i da uživaju prava koja im pripadaju prema standardima EU", rekao je Imeri u emisiji "Rubikon" Koha televizije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво