"Kod dela Albanaca i dalje postoji mržnja prema Srbima"

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović istakao je da zahtev predsednika pokreta "Samoopredeljenje" da listu "Srpska" treba proglasiti ilegalnom, pokazuje da su Srbi na Kosovu i Metohiji pre ili kasnije, uvek na meti nasilnika, te da je izjava Visara Imerija usledila u besu i nedostatku argumenata.

Branimir Stojanović je, reagujući na izjavu Visara Imerija, za RTS rekao da ga ništa ne iznenađuje, već samo potvrđuje mržnju koja "na žalost još uvek postoji kod jednog broja Albanaca, verujemo manjeg, ali svakako vrlo agresivnog".

"To je frustracija Srbima koji ne žele da pristanu na ‘rajinski' status u društvu, jer je očigledno da bi neki želeli da nas vrate u vreme od pre 150 godina kada su Albanci imali povlašćeni begovski položaj, a Srbima je bilo dozvoljeno samo da preživljavaju u stalnom strahu i poniženju i da imaju pravo da budu srećni jer su živi. Na to nećemo pristati nikada", rekao je Stojanović.

Istakao je da su svi koji nisu pristali tada na robovski status, surovo kažnjavani, i da bi neki to želeli i sada.

Kao predstavnik Liste "Srpska" dodao je da bi "sigurno bilo logičnije da se zatraži zabrana pokreta ‘Samoopredeljenje', kao jedne, sada je to još jasnije, potpuno fasističke organizacije".

Predsednik pokreta "Samoopredeljenje", Visar Imer rekao je da Centralna izborna komisija ili Ustavni sud moraju da proglase nelegalnom Listu "Srpska", tvrdeći da ona ne predstavlja interese Kosova, već da njeni članovi rade u ime Beograda.

"Oni su predstavnici Beograda na Kosovu. Oni su građani koji treba da uživaju jednaka prava i da uživaju prava koja im pripadaju prema standardima EU", rekao je Imeri u emisiji "Rubikon" Koha televizije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 25. feb 2016, 09:16)
anonymous Pero iz Svedske [neregistrovani]

Kod dela

Ruku na srce, ima i Srba koji isto toliko mrze Albance...Licno
ja jedino sto mrzim to je neprijatelj svih naroda...To je Imperijalizam i niko drugi...Pero

(sreda, 24. feb 2016, 08:02)
anonymous [neregistrovani]

sloboda i ravnopravnost za sve

samo sloboda i ravnopravnost za svakoga u pokrajini ce donete dugotrajni mir. mislim da je to vecini albanaca vec odavno jasno, posle svega sto se izdesavalo u pokrajini u zadnjih nekoliko decenija.

(sreda, 24. feb 2016, 07:05)
Mile [neregistrovani]

Hm

Kod Dela????

(sreda, 24. feb 2016, 00:16)
anonymous [neregistrovani]

Razlog

Razlog za mržnju je uvek bio i ostao isti - posle Drugog svetskog rata, kroz potpunu medijsku manipulaciju i ispiranje mozga (sponzorisanim od strane kriminalaca), Albanci su još od malih nogu učeni da je Kosovo neka njihova istorijska zemlja koju je Srbija okupirala. To im je pisalo u školskim knjigama, a mi smo pametni to ignorisali. I onda je ta generacija odrasla dovoljno da može da puca.